skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVeberöds AIF

Veberöds AIF: ”En förändring av truppen har påbörjats där en hel del nya spelare kommer rekryteras”

Hallå där…Jim Gustafsson, tränare som tog över Veberöds AIF i omgång 9.

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Målsättningen var inför säsongen att vara med i toppen. När jag tog över var Veberöds AIF sist i tabellen med 1 poäng och 3 gjorda mål. Genom hela säsongen har det blivit allt tydligare att truppen varit alldeles för tunn och även saknat en hel del spets för att klara sig kvar i denna tuffa division 3 serie.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Under säsongen har det försvunnit ett tiotal nyckelspelare på grund av skador och andra orsaker. Med en väldigt tunn trupp från början har vi fått använda oss av väldigt unga spelare de sista 10 omgångarna. Totalt har över 30 spelare fått matchtid under säsongen. Kul för de unga spelarna som fått erfarenhet och kan ta det med sig in till nästa säsong.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Det är många av de yngre som tagit chansen när de fått den. Ska jag lyfta fram två spelare så tycker jag Johan Persson som central mittfältare (född 2003) är väldigt mogen i sina beslut, bra spelförståelse och bra positionering på planen. Även Elias Persson som vänster wingback (född 2002) har varit väldigt bra och tillfört spets med sin touch, inställning och löpkapacitet.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite? 
– Vår vinst hemma mot Besa med 1-0. Specifikt för den här matchen var att Nino Lantz Antolovic var målvakt (född 2005) och gjorde åtskilliga fina räddningar.

Hur ser det ut inför nästa säsong? 
– Vi har arbetat väldigt intensivt sedan september med vår seniororganisation inför 2022. En förändring av truppen har påbörjats där en hel del nya spelare kommer rekryteras utifrån de egenskaper vi saknar eller behöver förstärka.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Jag kommer vara huvudansvarig även nästa år.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – Ja absolut

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – Alltid gräs

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – Grillat med en pilsner

Favoritlag utomlands? – Newcastle United

Bästa uppvärmnings musiken? – Mycket Ken Ring nu, väldigt bra låtskrivare och artist

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close