skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

IF Lödde dam satsar vidare – ”Damlaget är en produkt av ett långsiktigt arbete”

IF Lödde startade efter 3-4 år utan damverksamhet, upp sitt damlag inför 2021 och nådde premiäråret en mycket fin andraplats i div.4 efter storsatsande Helsingborgs IF.
– Spelarna har ställt upp bra på den ökade träningsdosen samt det tuffare motståndet säger Martin Andersson.

Inför året blev äldsta flicklaget, bestående av spelare födda 2003-2206, för gamla för flickserier och då tog IF Lödde beslut om att spela i en damserie istället vilket visade sig vara ett riktigt beslut.

– Spelarna har ställt upp bra på den ökade träningsdosen samt det tuffare motståndet och laget och spelarna har utvecklats mycket under första senioråret säger Martin Andersson.

Truppens alla 22 spelare har roterats in i matchspel under året och inför 2022 satsar föreningen på att utöka truppen med 4-5 nya spelare så att laget kan matcha två lag seriespel (DA div.4 samt DU div.2) så att matchtiden ökar för alla i truppen.

– Föreningen tror bl.a. att där kan finnas unga spelare födda 2004/2005 som kommit lite kläm i sina föreningar i övergången till seniorspel som skulle kunna vara intresserat av att spela i ett lag med många i sin egen ålder även på seniornivå.

Ledarstaben kommer vara intakt 2022 med Mattias Jakobsson och Martin Andersson som ansvariga tränare i nära samarbete med målvaktstränare Bosse Darud.

– Bosse kom in runt laget inför detta året och har varit en härlig injektion för truppen men framförallt för våra målvakter som får en halvtimmes målvaktsträning vid varje träning. Damlaget är en produkt av ett långsiktigt arbete med flickverksamheten i föreningen och ifrån åldersgruppen(F2007/2008) under damlaget är det nu tre spelare som redan kontinuerligt är uppe och tränar med damlaget sedan några månader tillbaka.

Foto: IF Lödde

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close