skanesport_desktop-panorama-1

NyheterPingis

VM-finalisten Truls Möregårdh med världsnyhet

Truls Möregårdh är framme i VM-final i bordtennis. Och dit har han tagit sig med sitt nya sexkantiga racket. En världsnyhet i pingisvärlden som har hemlighållits inför mästerskapet.
– Vi har sökt patent på det och har jobbat hårt på att inga bilder ska läcka ut säger Filip Wirström som är en av hjärnorna bakom utvecklingen till Aftonbladet.

Något som har stuckit ut är det helt nya racketen som har formen av en hexagon.

– Det är två år sedan första idén kom. Pingisbranschen är väldigt konservativ när det gäller utveckling. Stommen har varit gjord av trä och mycket utveckling som har gjorts de senaste åren har handlat om ett kolfiberlager. Vi ville kolla på om det fanns fördelar med någon ny form säger Filip Wirström produktchef på Stiga.

Den sexkantiga formen har fått namnet cybershape och har en större träffyta än de traditionella runda racketerna.

Träffytan på den övre delen är elva större procent större, medan den på nedre delen är två procent mindre. Den klassiska runda formen har 2,5 centimeter som linjerar med underlaget på bordet, den sexkatiga formen har 6,5 centimeter.

– Den här nya racketen optimerar den övre delen där man ska ha sin bollträff, det blir en större träffyta och en bättre träff. I stället är den nedre delen där man egentligen inte ska träffa bollen något mindre, för att inte vikten ska dra i väg eftersom att vikten är väldigt känslig säger Filip Wirström till Aftonbladet.

Racketen lanserades för några veckor sedan. Och innan VM hann Truls bara spela med racketen i en seriematch med Eslöv.

– Det är bara den senaste veckan eller de senaste veckorna han har kunnat träna och spela med det färdigställda racketen säger Filip Wirström.

Foto: Bildbyrån & Truls Möregårdh Insta

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close