skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

”I RSIF fokuserar vi mer på spelarens individuella utvecklingen och på våra egna prestationer på plan”

Hallå där…Mikael Möller, tränare i Ramlösa Södra IF.

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– I RSIF fokuserar vi mer på spelarens individuella utvecklingen och på våra egna prestationer på plan än på vilka vi möter och resultat. Vi har seriens yngsta A-lag där ingen är född på -90 talet. Samtliga spelare i vår seniortrupp kommer från vår egna fina ungdomsverksamhet och I år skolande vi in två stycken födda 04 och tre stycken födda 05 till A-laget. Är väldigt nöjd med hur vi växte som spelare och som lag under året där våra prestationer blev bättre och bättre längre perioder under matcherna.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag:
– Vi har ett ungt lag som älskar att träna och spela matcher. Hade våra spelare fått bestämma så hade dom gärna sett att serien skulle vara längre.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag och vill därför lyfta fram hela truppen som har tagit stora utvecklingssteg framåt. Vill dock nämna en spelare som betyder otroligt mycket för oss och det är vår målvakt Zacke Åberg som jag inte skulle vilja byta med någon. Zacke har varit i RSIF sedan han var 5 år och är en riktig fin föreningsmänniska som vill ge tillbaka till klubben.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite?
– Efter den framskjutna seriestarten som startade så sent som den 5 juni så var våra spelare så ivriga att få komma igång att dom någonstans på resan glömde bort vårt ”kompass” på hur vi ska/ vill spela fotboll. När vi sen tidig höst bestämde oss för att gå tillbaka till det vi jobbat med och sen därifrån se hur vi växte som spelare och lag, detta var det mest tillfredställande denna säsong. Det visar tydligt att som lag kan vi göra många bra saker tillsammans.

Hur ser det ut inför nästa säsong? 
– Alla spelare blir ett år äldre och vi fortsätter med att utbilda och utveckla våra spelare. Sen ska det bli både roligt och inspirerande att få öka samverkan med våra duktiga ungdomsledare så vi kan fortsätta med att lyfte upp våra unga talanger när dom är mogna och redo för att prova på seniorfotboll. Det är så vi gör i RSIF.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– För RSIF är det lika viktigt och självklart att ge våra egna unga talanger en fin väg upp till vårt A-lag som att hitta ledare upp till seniorverksamheten. Just nu inventerar vi bland våra egna led för att succesivt bli en del av seniortruppens ledare för att sedan ta över.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – Nej

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – Plast (endast för det gynnar den fotboll vi vill spel)

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – Öl (hinner inte äta)

Favoritlag utomlands? – You Never Walk alone (Liverpool FC)

Bästa uppvärmnings musiken? – Ha ha ha… det får jag inte bestämma och det är definitivt inte vad spelarna väljer.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close