skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Simon Hammar Johnsson, tränare i Klippans FF: ”Sett över hela säsongen så får jag nog ge det godkänt”

Hallå där…Simon Hammar Johnsson, tränare i Klippans FF summerar säsongen 2021.

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Sett över hela säsongen så får jag nog ge det godkänt. Vi tog ett par röda kort tidigt i matcher i inledningen av säsongen som kostade oss poäng och en knackig start efter sommaren gjorde det svårt att hänga på lagen i toppen. Utöver det så är där 3-4 matcher där man hade önskat bättre prestationer och bättre resultat.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Först och främst var det rätt beslut, tycker jag. Vi började säsongen med en bred trupp, men under sommaren skedde lite förändringar och vi blev relativt tunna. Det märktes inte minst av att jag själv fick spela högerback i en halvlek mot Kågeröd. Vi hade en liten dipp i närvaro i början av oktober, men framåt slutet tyckte jag det var bra uppslutning och vi tar en del poäng fast att vi inte hade jättemycket att spela för.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Tycker att alla som varit med efter sommaren är värda att lyfta fram av olika anledningar. Skulle jag nämna några specifikt så skulle jag säga att Oliver Bengtssons utveckling har varit väldigt bra. Robin Westberg som kom till oss från Ljungbyhed gör en bra säsong sitt första år i division 4. David Mårtensson tycker jag har utvecklats till en mer komplett spelare.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite? 
– Är alltid lite svag för unga spelare, som spelat i klubben hela livet, får chansen i A-laget och gör sitt första A-lagsmål. Detta har hänt tre gånger i år, så det tyckte jag var väldigt roligt för de grabbarna.

Hur ser det ut inför nästa säsong? 
– Vi har haft samtal med alla våra egna spelare och det känns positivt. Vad gäller nytillskott så kan man räkna med att det dyker upp några nya namn på Åbyvallen under 2022.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Jag, Tobias och Nasir kör på ett år till.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – Ja. Ju fler beslut som kan bli så rättvisa som möjligt desto bättre.

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – En bra gräsplan såklart, men om jag måste välja av ovan så blir det konstgräs. Det är lite synd att hybridplaner inte fått större genomslag än.

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – Pasta Carbonara med vitlöksbröd.

Favoritlag utomlands? – Manchester United

Bästa uppvärmnings musiken? – I Klippan har vi en gammal skiva som alltid hackar fast, vilket är lite charmigt. Precis innan matchen blir det Billy Joel med We didn’t start the fire.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close