skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialEslövs HFFotbollIK LåganIK LåganNyheter

Bildspecial: IK Lågan – Eslövs HF

Skånederby i Lågehallarna. IK Lågan låg inför matchen tabelltrea och tog emot tabelltvåan, Eslövs HF.  Hörbylaget vann matchen och gick där med upp i serieledningen.

Resultat: 34-24 ( 16-11)

Tränare Henrik Hurtig i EHF:
-Vi fick aldrig riktigt ordning på försvaret. Vi jobbade inte tillräckligt bra i sidled och djupled vilket gjorde att vi blev väldigt glesa, vilket Lågan utnyttjade på ett effektivt sätt. Anfallet fungerade bra i perioder och vi kom till bra lägen men alldeles för många gånger var avslutet för dåligt eller så gjorde Ludvig i målet en bra räddning. Lite frustration och desperation i andra halvlek ledde till enkla misstag från vår sida och Lågan kunde dessvärre ordna en bekväm seger. Vi ser fram emot returmötet och siktar på att ta revansch.

Tränare Christian i IK Lågan:
-Efter en bortamatchturné på tre matcher i rad var det äntligen dags att kliva in i Lågehallen inför våra hemmasupportrar igen. Med serieledande Eslövs HF på andra planhalvan kändes det extra inspirerande. En svår match på förhand med många duktiga spelare som spelat tillsammans några år i Eslöv. Vår största utmaning var att få till försvarsspelet och målvaktsspelet som haltat lite de senaste omgångarna. För att lyckas rubba Eslöv var det nyckeln, dom har, likt oss själva, duktiga spelare på alla positioner som kan göra mål.

– Jag tycker vi gör vår bästa match för säsongen, totalt sätt. Vi vinner båda halvlekarna med fem mål. Våra farhågor kommer på kant, då vi står väldigt bra bakåt i hela matchen. Tar rätt beslut och gör rätt prioriteringar. Målvakten Ludvig Dahlberg får precis den hjälp han ska ha och dessutom gör han dom extra räddningar som tänder och lyfter övriga spelare. I anfallsspelet är vi svårstoppade just nu. 34 mål fördelade på hela nio målskyttar tycker jag vittnar om det. Serieledning och en match kvar innan ett välförtjänt juluppehåll och det hade varit gott att ta ledigt i topp.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2