skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Dennis Olssons raketkarriär tar nya höjder

Medan fotbollseliten tävlar om vem som får flest instagramlikes på sina bilder från Dubai väljer HIF:s Dennis Olsson en helt annan decemberaktivitet.
I Billeshoilms Cykelbutik står han återigen och säljer raketer för bröderna ”Padda” och Sven Jönsson.
– Fyrverkeriintresset har funnits där sedan barnsben, säger den tidigare Eskilsprofilen som nu blivit allsvensk bollsparkare på Olympia.

Det finns mycket att säga om Dennis Olsson bedrifter på fotbollsplaner. Hur han var med och sköt upp till Allsvenskan och sådär. Men det sparar vi till en annan gång.
Så här i nyårstider utövar han nämligen en helt annan passion. Som fyrverkeriförsäljare!

I 38 år har bröderna Jönsson, Sven och ”Padda” haft Cykelbutiken i Billesholm. Under några veckor i december när konsumenterna ligger lågt med cykelpunkteringar och avhoppade kedjor ligger fokus på fyrverkerier.
– För fem år sedan såg jag en annons på Facebook att de sökte folk, så jag tog kontakt och fick knäcket. Sedan har det rullat på. Jag började på lagret och har nu jobbat mig upp till en säljposition, säger Dennis när han asar sig fram mellan en hord begagnade syklar inne på ett lager.
– Från och med den 18 december pågår försäljningen. Sedan är jag med på lite planeringsmöten under året för att bestämma vad som ska köpas in. Det är väldigt roligt.
Vem lagar cyklarna i Billesholm i slutet av december då?
– Inte så många.
Kanske läge att ta in någon annan från laget då?
– Haha, det tror jag inte. Där finns ingen som är speciellt händig. Kanske att Victor Blixt skulle lösa det – han borde som Österlenpåg vara van att jobba med händerna.

Lockas du inte av att åka till Dubai och visa upp diamanter, fruktfrukostar vid poolen och solbrända fotomodeller som egentligen är out of their league på Instagram som så många andra elitspelare?
– Nej nej. Först och främst har jag aldrig varit lockad av solsemester. När morsan och farsan ville åka utomlands, till Rhodos och sådant där, frågade de om jag ville följa med. Men då stannade jag hellre kvar i familjehuset hemma i Påarp. Om jag ska åka på semester åker jag hellre uppåt i landet. Jag gillar naturen och har ett stort fiskeintresse.

Om man ska köpa lite raketer till nyår då – vad rekommenderas.
– Det är olika från person till person.

Ok. Vi delar upp det i tre olika kategorier.

1. Småbarnspappan
– Då frågar jag alltid efter prisklass först och så anpassar jag mig efter det. Vi har Sveriges största sortiment!
Småbarnspappan vet kanske inte vad han vill ha, men det ska räcka till att både imponera på barnen, hälla frugan lugn samt bli cash över till Leos Lekland och parterapin. Säg att han langar upp en lax?
– Kanske vill han ha höga smällar med mycket färg  – då har vi ett perfekt paket. En ”tårta” med en grandios final med fyra skott. Det är mycket färg och man känner trycket av smällarna. Väljer man mitt 1000-kronorspaket har man vunnit över grannen och ungarna är nöjda.

2. Skrytmånsen som köper dyr champagne bara för sakens skull och som ska imponera på tjejerna
– Dp ska man köpa ”Podium” för 4995 kronor. 100 skott med 50 mm omkrets på cylindern. Det är stort som det kan bli – regelmässigt. Podium innehåller totalt 3,5 kilo krut.
3,5 kilo? Det räcker ju för att spränga kassaskåpet till Riksbankens kassareserv?
– Lite så! Då vinner du inte bara över grannen, utan över alla i hela kommunen. Tar du den kommer tjejerna garanterat!

3 HIF-supportern som vill fira av den Allsvenska platsen
– Man inleder med en Podium sedan en Le Maffia med handgjorda klot med fin spridning som skjuter i olika vinklar ungefär som jag, samt en yesbox med många skott och en underbar final.

Några andra tips?
– Korka upp EFTER fyrverkerierna.
Vad skjuter du själv upp i skyn?
– Inte så mycket. Jag ska jobba eftersom vi har öppet till 00.00. Jag kör med ”Krokodilen”, ”Rolling Thunder” och en ”Kapten Jönsson” (döpt efter brödernas gamla katt) samt lite bomber.

Avslutningsvis. Vilken plats i världen skulle du vilja vara på under en nyårsnatt – ur fyrverkeriperspektiv?
– Operahuset i Sydney
Är det verkligen bättre är torget i Billesholm!?
– Det är förmodligen hårfint, men jag hade gärna upplevt det för att veta säkert.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close