skanesport_desktop-panorama-1

Eskilsminne IFFotbollNyheter

Eskilsminne FF – ett nytt lag i nordvästskåne

Fotbollen i Nordvästskåne utökas med ett ytterligare ett lag nästa säsong. In i Division 6-spel kliver nämligen Eskilsminne FF som inte är något farmarlag till Eskilsminne IF utan om ett gäng killar som vill återuppliva fotbollen som de saknat något eller några år. Bakom denna idé finns bland annat Peter Nilsson, styrelseledamot i Eskils men också tidigare tränare för klubben P02-lag.

– Det har väckts intresse från flera håll att skapa en möjlighet för killar som inte vill satsa för fullt på fotbollen utan mera på möjligheten att spela på lite lägre nivå för att få återknyta gemenskapen och åter uppleva stämningen i omklädningsrummet inför matcher och träningar säger Peter Nilsson till klubbens hemsida

Laget ska bestå av spelare som av någon anledning inte fortsatt satsa på fotbollen.

– Många tycks känna suget att få återvända till fotbollen. Vi har faktiskt en lista redan på killar som anmält sitt intresse säger Peter Nilsson.

Ordförande Claes Ohlsson poängterar att det inte handlar om att Eskilsminne FF ska gå ut och värva spelare för att kunna avancera upp i seriesystemet med laget.

– Nej vi kommer inte värva några spelare. Det är i huvudsak killar som varit aktiva i Eskils tidigare men också spelare som kanske slutat i andra Helsingborgsklubbar. Detta är något vi gör som både innebär en social verksamhet men också som gynnar folkhälsan, menar Claes Ohlsson.

Foto: Eskilsminne IF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close