skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Trio från Malmö FF till BK Olympic på lån

Från Malmö FF lånar BK Olympic in tre spelare inför sin debutsäsong i Ettan Södra.
Samuel Burakovsky, Hugo Bohlin och Melker Widell ”byter” klubb för ett år och får chansen att testa på seniorspel på hög nivå.

Samuel Burakovsky beskrivs som en offensiva spelare som kan spela renodlad forward och ytterforward. Säsongen 2021 gjorde han 7 mål på 16 matcher i U19-Allsvenskan.
Huvudtränare Mesut Meral:
– Samuel är en flexibel offensiv spelare som kan vara användbar på flera positioner. Styrkorna ligger i hans tajming men även en mot en från en bred utgångsposition.”
Samuel:
– Tycker det känns spännande. A-lagsfotbollen är nytt för mig och är därför glad att det nu ska dra i gång på riktigt. Jag ser framemot att skaffa mig erfarenhet och utvecklas.

Hugo Bohlin är en mittfältare som som beskrivs ha bra blick för spelet och mycket god teknik.Säsongen 2021 gjorde han 8 mål på 18 matcher i U19-Allsvenskan.
Huvudtränare Mesut:
– En offensiv teknisk skicklig kombinationsspelare som är bra på att samarbeta med sin omgivning. Han har en kontinuitet i sitt presspel som jag är helt övertygad om att det kommer bli nyttig för oss.
Hugo:
– Jag ser fram emot att få spela A-lagsfotboll på elitnivå och etablera mig i Ettan. Fortsätta utvecklas som spelare och kunna bidra på planen och utanför.

Landskronapågen Melker Widell är en central grovarbetare.
– Melker är en offensiv hårt jobbade mittfältare med fina ledaregenskaper. Han är hal och har en genombrottskraft rättvänd med boll som kommer leda till många key pass, säger Mesut.
Melker Widell:
– Jag ser fram emot att få ta mig an en ny utmaning och bygga något riktigt bra ihop med mina lagkamrater och tränare. Jag är övertygad om att vi kommer kunna vinna mycket matcher med rätt inställning och driv i att alltid vilja utvecklas och bli bättre tillsammans, något jag redan märkt av efter bara några träningar med gruppen.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close