skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Abel Ogwuche till Trelleborgs FF – ”En mittback som verkligen kliver på och spelar fysiskt”

Mittbacken Abel Ogwuche har tränat med Trelleborgs FF de senaste veckorna och nu är det klart att han ansluter till klubben via ett lån med köpoption. Lånet sträcker sig över 2022.
– Det var mycket nytt när jag kom hit men jag är väldigt glad att jag imponerat på coacherna så att jag blivit erbjuden att få vara kvar här. Jag trivs väldigt bra i Trelleborg och det jag la märke till direkt var hur bra taktiskt spelarna i Sverige är.

– Vi bjöd hit Abel som ett led i ett inledande samarbete med en akademi i Nigeria. Det är alltid ett litet frågetecken när det gäller man inte kunnat följa och kolla upp på plats men vi vill ge det en chans säger Salif Camara Jönsson till klubbens hemsida.

Abel är en 18-årig mittback som mer än gärna utnyttjar sin fysik i spelet och försöker vinna boll genom det.

– Vi hade koll på att han skulle vara en mittback som verkligen kliver på och spelar fysiskt men under sin tid här har han visat upp en bra bollbehandling och passningsspel också. Det har varit väldigt mycket nytt för honom sedan han kom hit som både vädret och konstgräs men han har anpassat sig väldigt snabbt. Det här är ett långsiktigt arbete men jag ser fram emot att följa Abels utveckling som fotbollsspelare här hos oss säger Salif Camara Jönsson.

Foto: TFF

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2