skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Eskilsminne samarbetar med Vittsjö – lånar tillbaka talangen

Talangen Nova Karlsson gick från Eskilsminne – till Borgeby – och inför den här säsongen till allsvenska Vittsjö.
Men i brist på speltid lånas hon nu ut till Eskilsminne.

I lördagens förlustmatch mot Trelleborgs FF fanns Nova Karlsson med i truppen.
Utlåningen från Vittsjö gagnar samtliga parter.
– Vi har givetvis följt Novas situation och haft en dialog med Vittsjö under våren om möjligheterna till ett eventuellt samarbete. Nu uppstod ett bra läge för detta och vi ser det som en win-win där vi kan hjälpa henne att fortsätta sin utveckling genom matchning, samtidigt som vi får tillgång till en väldigt duktig fotbollsspelare som dessutom brinner för föreningen, säger Eskils Sportchef Adrian Andersson.

Klubbarna har tecknat samarbetsavtalet ”Fotbollsutvecklande föreningssamarbete avseende professionell spelare” som möjliggör för spelare upp till 22 år att kunna representera båda klubbar i seriespel.
– Vittsjö har bra erfarenhet av spelare som tränat regelbundet hos dem i en allsvensk miljö och samtidigt spelat matcher i annan klubb, där de fått stora framsteg i spelarens utveckling. Nova är en fantastisk tjej som redan känner i princip hela truppen hos oss, vilket gör att detta upplägg är intressant för oss, förklarar han.
– Det är en väldigt dedikerad spelare och jag hoppas verkligen att hon lyckas bryta igenom på allra högsta nivå, men det får gärna vänta en liten stund till så att vi får ha henne lite hos oss, skrattar Adrian.

Nova – som besöker Eskils matcher så ofta hon kan – är mycket glad över denna lösning.
– Det ska bli fantastiskt roligt. Genom samarbetsavtalet får jag speltid och kan förhoppningsvis bidra till Eskils framgångar i serien, säger en glad Nova när vi talar med henne.
– Det har inte blivit så mycket speltid i Vittsjö. Jag spelade en del i träningsmatcherna men det är stentuff konkurrens. Jag har i princip enbart landslagsspelare att konkurrera med om min position i laget, förklarar hon.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2