skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Cam Abbott årets tränare i SHL

Rögle gjorde en historiskt bra grundserie och tog hem seriesegern.
Vid SHL Awards fick lagets huvudtränare Cam Abbott ta emot priset som ”Årets Tränare” i SHL.

Abbotts utnämning motiverades med:
Sedan Cam Abbott tog över som huvudtränare i Rögle har laget haft följande slutplaceringar: 11, 9, 3, 2, 1. Klubben har med andra ord tagit kliv framåt varje säsong och den gångna säsongen var historiskt bra ur ett Rögleperspektiv. Visserligen fick Rögle se sig besegrat i semifinal av Färjestad, men aldrig tidigare har Ängelholmsklubben vunnit SHL:s grundserie. Men det gjorde de i år efter att ha tagit 100 poäng, tre fler än tvåan Luleå.
En stor anledning till Rögles framgång den här säsongen kan förstås tillskrivas huvudtränaren Cam Abbott. Därför utsågs han till Årets Tränare i SHL säsongen 2021/22 vid SHL Awards.

– Hela ledarstaben har jobbat otroligt hårt från början, ja sedan försäsongen förra året, genom grundserien och utmaningen med CHL. Men det här är verkligen ett pris som ska tillägnas hela tränarstab, säger Abbott.
I Rögles tränarstab har också Janne Larsson, David Printz och Peter Hirsch ingått. Mycket har hänt organisatoriskt sedan 2017 när Abbott kom till klubben.
– Vi måste gå tillbaka fyra, fem år till när jag och Chris kom in här. Då var det många idéer och mycket gick genom mig. Jag fokuserade på för mycket, både fem-mot-fem, powerplay och boxplay. Det var inte så effektivt, men feedback från spelare och dåvarande kollegor hjälpte mig förstå att det bästa för det här laget var att delegera lite mer för att vara mer effektiv med min tid, kommunicera med spelare, vår struktur och hur vi ville spela, säger Abbott till klubbens hemsida och avslutar:

– Det finns många saker att vara stolta över. Man inser efter varje säsong att det är ett lag som är nöjda och 13 andra som är besvikna. Vi är bland de 13. Men jag är stolt över CHL- och grundserie-segern och att vi spelade som vi gjorde genom 52 omgångar. Jag tycker inte vi spelade vår bästa hockey i slutspelet. Jag jobbar på att hitta lösningar så att vi kan hitta sätt att spela vår bästa hockey vid den här tiden på året nästa säsong.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2