skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

Simon Nyberg avslutar handbollskarriären

HK Malmös Simon Nyberg väljer att avsluta sin spelarkarriär. Simon har tillhört HK Malmö sedan år 2014 då han anslöt från H43 mitt under pågående säsong. Han har en lång karriär bakom sig med flera ungdomslandskamper i både Junior- samt U-landslag och hela 14 säsonger på elitnivå i Lugi, H43, Ystads IF och HK Malmö. 

– Simon är en fantastisk människa och handbollsspelare. Vi har delat flera säsonger tillsammans och Simon har oavsett speltid varit en av truppens absolut viktigaste pjäser. Han är extremt lojal och väljer alltid laget först. Han har varit en av gruppens inofficiella ledare där han alltid bidrar med sitt engagemang och sin personlighet. Simon kommer bli saknad och jag hoppas såklart att Simon blir kvar i HK Malmö på något vis i framtiden säger Robert Månsson till klubbens hemsida.

– Efter åtta säsonger som handbollsspelare i HK Malmö är det dags för mig att satsa fullt ut på min civila karriär. Även om kroppen hade orkat spela handboll i 10 år till så känns det skönt att avsluta med vetskapen om att man har och fortsatt kan bidra på den nivå jag vill och att ingen skada eller annan omständighet har fått diktera villkoren för min karriär. Jag har älskat min tid i HK Malmö och den möjlighet jag fått att lära känna så många fantastiska handbollsspelare, tränare, materialförvaltare, funktionärer, publik och anställda i föreningen.

Foto: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2