skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Bottenderby i Södra Sandby – ”Övertygad om att det vänder”

Södra Sandby och Dalby har båda 0-1-5 efter sex omgångar och utgör bottenskrapet av sin serie.
Under onsdagskvällen möts de på Södra Sandby IP.

Mahsum Kartal i Södra Sandby hoppas på första segern för säsongen.
Hur summerar du säsongsinledningen prestationsmässigt och resultatmässigt så här långt?
– Inledningen av denna säsong är inte alls som vi räknat med. Vi fick tyvärr en väldigt dålig start och detta har såklart satt sig i spelarnas huvud. Vi alla vet att Sandby inte ska ligga i botten av tabellen. Det som ändå Inger någon form av hopp är att vi presterar otroligt bra stundtals och med det hoppas jag att vi kan vända på trenden.

Vilka detaljer i spelet tränar ni specifikt lite mer på just nu och varför?
– Just nu är det väldigt många matcher och vi har därför lagt mycket tid på fasta situationer då vi har återhämtnings träningar mellan dessa matcher. Vi jobbar även med vårt anfallsspel, framför allt i skedet komma till avslut och göra mål. Det är ett skede som inte riktigt fungerat såhär i inledningen av denna säsong.

Hur kommer matchbilden se ut då, tror du?
– Vi kommer fortsätta spela efter vårt arbetssätt och de principer vi övat på. Som jag sa tidigare så handlar det mycket om att spelarna själva hamnar i ett läge där man spelar med lite mer ångest än vanligt. Ligger man där vi ligger just nu krävs det att man får in den där lilla petningen för att det ska vända. Än sålänge har vi inte fått valuta för vårt hårda jobb men jag är övertygad om att det vänder, min förhoppning är att det vänder redan på onsdag…

Hur ser skade- och frånvarosituationen ut?
– Det är väl också en av de stora anledningarna att vi inte kunnat kamma hem fler poäng än den vi har. Iår har vi inte bredden i truppen tyvärr. I slutet på försäsongen fick vi tyvärr en del allvarliga skador på spelare med rutin och erfarenhet. De unga killar som kommit in i truppen har ändå gjort det bra men det krävs lite tid för de ska mogna in i spelet så som de kommer göra med tiden.

Det står 2-2 när klockan tickar upp på 90. Vem i erat lag tror du avgör – och hur?
– Jag tror att Carl Jönsson tar klivet och avgör matchen med ett stenhårt skott i nättaket från en dålig vinkel i straffområdet. Skulle målvakten mot förmodan rädda skottet kommer Olle Norén och petar in returen…

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2