skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialFotbollNyheter

Bildspecial: Lunds BoIS – Malmö IK

I helgen spelades det fotboll på Gunnesbo IP. Hemmalaget Lunds BOIS tog emot gästande laget Malmö idrottsklubb. Bortalaget vann med 1-3.

Målskyttar i MIK:  Manar Jamal Ali, Semir Sacirovic och Hicham Ali
Målskytt i Lund BOIS: Tobias Erlström

Segerintervju med lagkapten och segersång finns här: 

Lagkapten Ali i MIK:
-Vi kom inte riktigt upp i nivå och det var rätt varmt o en svårspelad plan men vi åker upp och tar samtliga 3 poäng så det är väl det vi tar med oss från matchen. Förhoppningsvis kan vi ta med oss den här vinnarmentaliteten och fortsätta på denna vägen. Vi har haft en trög start och inte riktigt haft marginalerna på vår sida i tidigare matcher men vi kör vidare och strävar efter 9 poäng som återstår innan uppehållet.

Tränare Sasha i Lunds BOIS:
-Vi spelar i en tuff serie i år där alla lag slår alla lag samt där alla lagen har många duktiga spelare som har förmågan att spela i högre divisioner. Det är självklart kul och väldigt lärorikt för många av våra unga spelare då vi satsar väldigt ungt med några erfarna äldre spelare som delar med sig av sin visdom.

Vi har haft en svacka på senaste tid där spelet och resultaten inte har gått vår väg. Det är inget snack om att vi har duktiga spelare där varenda spelare i truppen bidrar med något positivt till laget.

När man har ett lag med olika åldrar, skador och nya spelare så tar det en tid innan de börjar hitta kemin, kontinuitet i spelet och lära sig varandras spelstilar.

Matchen mot Malmö IK var en match där vi släppte in tre mål via fasta situationer men vi var inte nöjda med hur själva matchbilden såg ut. Vi hade koll på deras styrkor och svagheter men lyckades inte förvalta det på en sätt som vi ville. Det positiva från matchen var att det går åt rätt håll och den mentala smällen vi fick mot Bosna börjar släppa så att självförtroendet växer hos spelare. Dessutom grillade vi och hejade på vårt damlag efter matchen.

Som spelare förstår man också att man inte kan slappna av under 90min. Det vi jobbar med framöver är inställningen, vilka roller spelare har i laget och disciplin i det taktiska.

Vi kommer tillbaka till samma form som vi hade innan smällen mot Bosna och vi har full tillit till spelarnas förmåga att vända svackan.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange:
Foto: Lola Nilsson

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2