skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK SimrishamnNyheter

Pontus Wiktorsson målskytt i första matchen för nya klubben – ”Lite tårögd blev man”

Hallå där…Pontus Wiktorsson som lämnat Ariana FC och nu har anslutit till IFK Simrishamn.

När blev detta klart?
– Det blev klart förra veckan, lagom till match. Jag har verkligen Morgan, Izet och hela IFK Simrishamn att tacka. Är väldigt glad att det löste sig till slut och att det blev fotboll 2022.

Varför föll valet på Simrishamn?
– Känslan för laget och klubben är jättebra. Professionell och seriös förening med tydlig målsättning. Stor ungdomsverksamhet och så, vilket är bra. Förutsättningarna är det bästa jag varit med om. Omklädningsrummet är magiskt och truppen är skön. Vissa av spelarna kände jag sedan tidigare och ledarna bakom är grymma.

Vad anser du själv är dina styrkor/svaghet?
– Utmana en mot en, spelförståelse och en helt ok högerfot. Har blivit lite bättre defensivt, men annars är det inte min starka sida.

Hur ser din spelarkarriär ut? 
– Min karriär har väl inte varit spikrak med två korsbandsskador. Men började i Svedala IF, därefter Trelleborgs FF en större period. LB07, Skabersjö och Österlen. Ja och nu senaste Ariana FC.

Du behövde inte lång tid på dig att visa att du sätter dina målchanser. I din första match för klubben så nätade du direkt och detta efter endast 22 minuters spel. Hur glad var du då?
– Nä, men med det förtroendet jag har fått från klubben, men speciellt Izet, så är det väldigt roligt att spela fotboll. Glädjen har väl inte funnits där senaste tiden, men känner att jag äntligen hamnat rätt och då smäller det.

Känslan att efter så lång tid också vara med att få avgöra till er fördel?
– Faktiskt helt obeskrivlig! Lite tårögd blev man, får jag erkänna. Speciellt när firandet med kamraterna var så underbart. Och att målet inte var de fulaste jag gjort heller. Räknade ut lite snabbt igår att det var 958 dagar sedan mitt senaste mål i seriespel, så det säger en del. Det var även min första start på ungefär lika länge och ca 900 timmars rehab, så finns väl inte så mycket att säga. Obeskrivligt.

Imorgon är det DM-match mot Eslövs BK. Hur viktig är just DM?
– Alla matcher är viktiga för mig. Men, det ska speciellt bli extra roligt att mäta sig mot ett division 2 lag, då våra ambitioner inom närtid är att ta steget upp själva. En värdemätare.

Vad vet du om EBK?
– Vet faktiskt ingenting om Eslöv, mer än att dem krigar.

Kommer vi kanske att få se flera mål signerat av dig i kommande matchen?
– Hoppas jag fortsätter på min trend och gör många mål, såklart. Vi har väl pratat om att det är en viktigt match för vårt självförtroende att fortsätta på vinnarspåret med 4 eller 5 raka i bagaget.

Avslutningsvis, vad ser du personligen mest fram emot under resterande matcher?
– Vill spela och bidra med så mycket poäng jag kan och hjälpa laget nå så bra placering som möjligt. Jag sa till Ystad Allehanda att jag skulle göra tio mål, så bara nio kvar nu ha ha ha… Men, det kanske viktigaste är att mitt knä håller. Jag är väldigt tacksam att jag faktiskt kan spela fotboll igen, trots att dem sa motsatsen.

Foto: Kjell Andersson

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2