skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Redhawks nya tränare utsedd

Calle Wendt lämnar Malmö Redhawks damlag efter två säsonger som huvudtränare och sportchef. Ersätter gör 39-åriga Ellinor Rydell, med tränarerfarenhet som sträcker sig 20 år tillbaka i tiden.
– När jag fick förfrågan var det självklart att hoppa på direkt, säger Rydell till klubbens hemsida.

Redhawks damlag föll på målsnöret i jakten på SDHL förra säsongen.
Nu tar Ellinor Rydell över som coach.
– Det här ska bli fantastiskt roligt och utmanande, att få bli en del av den här resan där vi ska fortsätta att sträva mot SDHL. När jag fick förfrågan var det självklart att hoppa på direkt och det har alltid varit en dröm för mig att få vara huvudtränare på så hög nivå som möjligt. Jag är supertaggad på det här, säger Ellinor Rydell själv om att ta över huvudansvaret för Redhawks damer.
Klubben beskriver sitt nyförvärv:
Närmast kommer hon från en tjänst i Rögle där hon bland annat under fyra säsonger startat upp och byggt klubbens flickverksamhet, som nu har över 100 aktiva tjejer.
Ellinor Rydells hockeybakgrund sträcker sig långt mycket längre bak i tiden än så. Vid sju års ålder började hon att spela hockey i Jonstorp, tillsammans med killarna, och när hon var tolv väntade spel i damlaget Veddige – där Ellinor bland annat blev lagkamrat med Maria Rooth och Erika Holst. Tillsammans blev det också två SM-brons i klubben. Samtidigt fortsatte hon att spela med killar och när det var dags för skolvalet blev det hockeygymnasium i Ängelholm – där hon var ensam tjej i klassen tillsammans med 16 killar.
Efter studenten fortsatte Ellinor att plugga när hon inledde en idrottslärarutbildning på GIH i Stockholm – samtidigt som hon fortsatte att spela hockey. Och i 20-årsåldern påbörjade hon också sin tränarbana när hon blev spelande tränare för sitt lag i Hässelby.

– Hockey har varit en väldigt stor del av nästa hela mitt liv och jag brinner verkligen för den här sporten. Det är glädjande att se att vi går åt rätt håll när det gäller synen på hockey för oss tjejer, men vi har fortfarande en lång väg att vandra.

– Jag är en tävlingsmänniska som både hatar att förlora och älskar att vinna. Självklart kommer vi gå för att vinna varje match och siktet är inställt på att avancera upp till SDHL, det har klubben varit tydlig med under ett par års tid, säger Rydell, innan hon berättar vidare om hur hon vill jobba med laget;
– Först och främst ser jag fram emot att samla alla tjejerna och få lära känna dem. Med min bakgrund som lärare så brinner jag för att arbeta med individerna och se till deras bästa för att få så bra individuell utveckling på varje enskild spelare som möjligt. Samtidigt ska vi tillsammans bygga ett starkt lag och få känslan att det är vi mot alla. Det är med ett starkt kollektiv, där individerna också får frodas, som vi kommer att nå våra mål.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2