skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Hallå där Kristofer Jönsson – ”Jag kommer inte klicka bort samtalet om HIF ringer”

Namn: Kristoffer Jönsson
Roll: Spelande lagledare
Klubb: Allerums GIF
Division: 6 Nordvästra B
Placering: 9

Hur går tankegångarna efter 11 spelade omgångar? Vad har sett bra ut – och vad har varit bekymmersamt?
– Det har varit en första halva som haft sina toppar och dalar, men som nu pekar lite snett uppåt tycker jag. Vi känner att vår trupp förtjänar mer poäng än vad vi har men sett till matcherna är det rättvist.
– Det vill säga att vår bästa matchtrupp kan slå vilket lag i serien som helst, undantaget möjligtvis Kvidinge, men problemet är att få ihop folk till matcherna.

Hur står sig årets upplaga jämfört med 2021 års lag?
– Bättre men det är ganska svårt att avgöra då vi låg en serie högre upp. Men våra unga spelare har blivit ett år klokare och dessutom har vi fått in några nyförvärv som spetsat till truppen.
Vilka spelare har överraskat positivt och på vilket sätt?
– Adam Anckar är en ung spelare som lirade i Allerum under ungdomstiden och som nu kommit tillbaka efter en vända i andra klubbar (då vi tyvärr inte har något lag mellan P14 och seniorerna). Han har direkt visat att han ska ta en startplats och är väldigt mogen för sin ålder, tar rätt beslut i nästan varje situation och kommit med i målprotokollet.
– Khaled Iefara är en annan ung spelare som hade ett tungt 2021 (som vi alla hade, utan en enda vinst) men som i år verkligen fått upp självförtroendet och växt dom senaste matcherna. Han har äntligen fått göra sitt första mål i seniortröjan också, som han jagat efter så länge.

Vilka konkurrenter/lag har imponerat på dig hittills – och vilka har mest att jobba på?
– Det enkla svaret är topptrion Kvidinge, Kopparmöllan och Vedby/Rönne, där jag tycker Kopparmöllan var riktigt tunga att möta.
– Det här är division 6, att jag ska ha förmaningar gentemot hur andra lag ska spela känns lite förmätet. Man kan lägga 100 timmar på träningsplanen, sen kan det vara en stolpe in eller ett rött kort som förändrar förutsättningarna helt när domaren väl har visslat igång.

Fritt fram för dig som tränare att slipa på brännan i sommar, eller behöver truppen spetsas till?
– Jag kommer ju inte klicka bort samtalet om HIF ringer och vill låna ut några som behöver speltid men om bara nuvarande spelare i truppen kan va tillgängliga till matcherna så är jag mer än nöjd.
Vad har du för förväntningar på höstsäsongen?
– Det är tre matcher kvar innan det blir sommaruppehåll, och kan vi få 6-7 poäng på dom så ser hösten väldigt ljus ut. Och då kan vi förhoppningsvis göra oss mer rättvisa mot lagen i toppen.
Slutligen, vad ska du göra i sommar?
– Scoutinguppdrag i Danmark (läs: åka till Legoland med brorsbarnen) och sen blir det nog till att solbada i vassen i år igen, gymkortet har legat orört sen mitten på januari.

”Kan med säkerhet säga att detta var den värsta säsongen under mina 16 år i seniorlaget”

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2