skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Linus Ahlberg i Billeberga GIF: ”Hade givetvis mått bra av att förstärka inför höstsäsongen”

Skånesport tog ett snack med tränare Linus Ahlberg i Billeberga GIF för att summera vårsäsongen.

Namn: Linus Ahlberg
Roll: Tränare
Klubb: Billeberga GIF
Division: 6 Västra
Placering: 4

Hur går tankegångarna efter 9 spelade omgångar? Vad har sett bra ut – och vad har varit bekymmersamt?
– Överlag är vi nöjda med vårsäsongen. Vi hade en kämpig försäsong på många sätt men med tanke på det så har vi gjort en godkänd vårsäsong, men vi är inte nöjda än.


Hur står sig årets upplaga jämfört med 2021 års lag?
– Det är alltid svårt att jämföra olika upplagor, och jag undviker helst att prata om det som varit. Årets upplaga har hjärtat på rätt ställe och lägger verkligen ner ett jäkla jobb för att göra det bästa för Billeberga GIF 2022.

Vilka spelare har överraskat positivt och på vilket sätt?
– Jag tycker att hela spelartruppen har gått samman på ett oerhört fint sätt och utifrån det vill jag inte peka ut någon särskild individ före någon annan.

Vilka konkurrenter/lag har imponerat på dig hittills – och vilka har mest att jobba på?
– Alegria FK har varit överlägsna hittills, precis som förväntat, och leder också serien rättvist. Därefter är där ett par lag som gjort det svårt för oss. Jag tror att alla lag har något att jobba på och förbättra, inklusive vi själva.

Fritt fram för dig som tränare att slipa på brännan i sommar, eller behöver truppen spetsas till?
– Vi gick in i årets säsong med en numerärt undertalig trupp, så vi hade givetvis mått bra av att förstärka inför höstsäsongen. Däremellan kommer det finnas tid till både någon resa och reflektion innan vi tar nya tag inför hösten.

Vad har du för förväntningar på höstsäsongen?
– Vi vill fortsätta att utvecklas tillsammans och se var det kan ta oss i tabellen. Men min förhoppning är att inte bli sämre än den tabellpositionen vi avslutar våren med. Men där är många lag som tänker likadant, så jag tror att, förutom förstaplatsen, kommer leva in i det sista.

Slutligen, vad ska du göra i sommar?
– Först och främst fortsätter serien med matcher en vecka efter midsommar. Därefter blir det en resa och ladda batterierna innan husflytt och fotbollen tar vid igen.

Foto: BGIF

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2