skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLB07

Fotbollscampen ökar samhörigheten i LB07

Hallå där…Sebastian Jonsson, klubbchef i LB07 som denna veckan har sin årliga fotbollscamp.

Det är ett stort projekt, berätta?
– Föreningen har under året flera olika camper på loven. Nu i augusti är vår största med cirka 300 deltagare i ålderna 7-13 år. Har cirka 30 ungdomsledare från våra äldre ungdomslag som får möjlighet att tjäna en slant och så försöker vi skapa så bra träningar vi kan för barnen. Förhoppningsvis lite nya övningar som de inte gjort tidigare. Campen pågår under fem dagar och barnen erbjuds 16 timmar fotboll.

Hur ser veckan ut?
– Erbjuder barnen tre pass per dag måndag-torsdag och under fredagen satsar vi mer på matchspel. Vår samarbetsklubb Bröndby IF besöker oss på torsdagen och kör en del träningar samt lite överraskningar med barnen. Vår samarbetspartner Jack`s Gatukök grillar hamburgare till barnen samma dag. Därefter kommer Augusta Glass på fredagen.

Har ni förändrat något i utförandet sedan starten?
– Vi skruvar på det varje år så att det ska bli så bra som möjligt med bra och rolig fotboll. Planerar i god tid med övningar och upplägg som vi går igenom med ledarna innan campen börjar.

Vilken betydelse har campen för er i föreningen?
– Den har stor betydelse på många sätt, vi är väldigt stolta över att så många deltar och de är så mycket fotbollsglädje under veckan. Massor av barn som får möjlighet att träffas som kanske inte gör det annars. Våra äldre spelare är ledare och lär känna de yngre barnen vilket gör att de sedan hälsar på varandra när de träffas på kvällarna när de tränar. Det är också ett viktig vecka där vi kan visa upp vår förening och starka samhörigheten och vårt varumärke.

Avslutningsvis, har du något speciellt minne från tidigare camper?
– Förutom att det är väldigt kul med de barnen som varit med alla år så är det den goda stämningen som skapas. Vi har under mina fem år aldrig haft dåligt väder vilket underlättar väldigt mycket!

Foto: Skånesport

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2