skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSvalövs BK

Issa Manglind om den tuffa händelsen som formade våren i Svalövs BK

Hallå där…Issa Manglind i Svalövs BK.

Hur har sommaren varit för dig personligen?
–  Tyvärr så gick min pappa bort under sommaren, så mina tankar har varit där samt att det finns praktiska saker som skall hanteras i samband med dödsfall.

Under en sommar kan det hända mycket med folk som flyttar för jobb eller studier. Hur har er trupp påverkats?
– Vi har fått in två ”nygamla” nyförvärv. Axel Nilsson tillbaka efter militärtjänstgöring och Magid Badran tillbaka efter en utlandssejour i den Libanesiska högsta ligan. Detta är mycket positivt.

Vissa spelare går upp 15 kilo på tre veckors semester. Andra kommer tillbaka efter uppehållet mer trimmade än innan. Vem vassast på att sköta sin fas i erat lag?
– Alla har skött det exemplariskt under sommaren, så inga problem där inte.

När du ser tillbaka på vårsäsongen – vad är du mest nöjd med?
– Jag tycker vi kommer starkt tillbaka efter fyra raka förluster, som vi hade inledningsvis av serien. Förlusterna berodde absolut till stor del på den ”mentala kollaps” vi som grupp (ledare och spelare) gick igenom redan i den första matchen mot Höör på bortaplan. Det var en fruktansvärd situation i första matchen, då en av våra spelare trillade ihop mitt i matchen. Det var en mardröm och vi visste inte om spelaren skulle överleva eller ej. Den situationen påverkade oss alla enormt mycket såklart, med facit i hand så hanterade vi det hela bra och kunde starkt ta oss igenom det hela. Som människa, ledare och föräldrar har jag och mina ledare ett stort ansvar och då måste man också sätta saker i perspektiv. För när det kommer till kritan är ju livet viktigast av allt, fotbollen kändes totalt avlägset under en period av våren, samtidigt måste gruppen vara tillsammans och dela alla känslor och upplevelser. Att bara ta sig ner till träningarna kunde vara en svårighet för visa av oss, man reagerar olika i sådana här situationer, det är helt individuellt. Jag tycker det är mycket imponerande att så unga spelare, som vi har i truppen, lyckades hantera det hela och ta sig igenom den typen av traumatiska situationer, imponerande. Kanske har händelsen istället, över tiden, stärkt gruppen ännu mer. Det kanske är så men det vet man inte förrän senare.

Vilka detaljer i spelet kommer du att börja jobba med på träningarna?
– Vi kommer bygga vidare på det vi redan startat under året, vi har vår ”gameplan” och den kör vi på. Dock har jag spetsat till konditions och fys-träningen ytterligare.

Vilket lag i serien tror du står som vinnare i höst?
– Det ”lag” som kommer på första plats efter sista omgången…nej, skämt-å-sido. Är en dålig tippare så jag avstår gärna svara på den frågan.

Foto: Lola Nilsson

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2