skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Kalle Ringhov inför BK Olympic: ”Det vår hemmaplan och här är vi otroligt starka så jag har en mycket positiv känsla”

Hallå där…Kalle Ringhov, tränare i Torns IF.

Det blev vinst i er senaste match borta mot Qviding med 4-1. Sammanfatta matchen?
– En ganska dålig första halvlek där vi inte kommer upp i nivå. Vi har lite flyt att vi kvitterar innan halvtid. Sedan tycker jag vi är i gamla spår efter halvlek. Gör tre mål och vinner ganska komfortabelt. Dock gör Oliver Lindstedt i mål ett par riktigt svettiga räddningar men poängen extremt viktiga

Det pratas om att ni slagit världsrekord? Berätta mer?
– Ha ha ha…ja det har blivit ordentligt uppmärksammat. Vårt twitterkonto är ju alltid i farten och nu påvisade dom att vi gjort fyra mål från egen planhalva på ca 1500 dagar och vad vi vet har ingen annan gjort det men det dyker kanske upp något lag som slår det, jag vet inte men en rolig grej är det i varje fall

Att göra fyra mål från egen planhalva på fyra år har inget annat lag gjort?
– Vet inte. Kanske ett lag från lägre divisioner i Indonesien men annars vet jag inte.

Ni ligger ni på nionde platsen i tabellen och 6 poäng upp till konkurrenten, BK Olympic. Ett BK Olympic som ni ställs mot i derby hemma på Tornvallen på onsdag. Hur ska ni göra för att få med er tre poäng?
– Behöver göra det mesta bra. Vi måste steppa upp jämfört med lördagens match både offensivt och defensivt. Dock är det vår hemmaplan och här är vi otroligt starka så jag har en mycket positiv känsla. Sedan har vi några ess i rockärmen som vi vill överraska med.

Hur ser skade- och frånvaro situationen ut?
– Vi har haft ett par långtidsskador men dom är tillbaka nu så vi har nästan en helt 100% trupp. Tobbe Karlsson har ju inte kunnat debutera ännu på grund av en smäll som han fick på sin andra träning men blir bättre för varje dag som går.

Någon spelare du tycker du vi ska ha ett extra öga på?
– Nu är jag supertråkig men egentligen inte.

Augusti är en tuff månad Kalle. Vad ser du fram emot mest av alla matcher under månaden?
– Jag tar det match för match. Om man ser fram emot en speciell match av alla vi ska spela så tappar man troligtvis fokus på nuet. Dock ligger det någonstans och gror lite att IFK Göteborg blir en rolig upplevelse i varje fall med ett förhoppningsvis publikrekord på Tornvallen den 31/8. Biljetterna släpps imorgon.

Foto: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2