skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Festim Bytyqi inför Arianas MM-final mot IFK Malmö

Nu är det dags för årets spännande final i Malmömästerskapen (MM) för herrar.
Ariana FC ligger just nu som tvåa i div 2 södra kommer att ställas mot jumbolaget IFK Malmö i Ettan Södra.

Festim Bytyqi målvakt i AFC. I MM semifinalen vann ni matchen med 3-0 mot FC Bellevue som var regerande MM Mästare. Kan du berätta hur förutsättningar ser ut inför finalen på onsdag?
– Vi kommer ladda upp inför denna matchen precis som vi gör inför en seriematch. Vi går alltid för vinst oavsett om det är en seriematch, cupmatch eller träningsmatch. Nästan alla spelare är tillgängliga inför matchen så nu är det upp till coach Tommy hur han ställer upp.
Kommer du att hålla nollan intakt i denna matchen också?
– Målet är ju att alltid att hålla nollan. De senaste seriematcherna har vi tyvärr släppt in fler mål än vad vi önskat. Men vi reser oss nu igen och antar alla utmaningar som vi står inför med stor hunger.
Vad ska ni fokusera på inför matchen ?
– Vi fokuserar precis som vi gjort inför alla andra matcher, på vårt eget spel. Vi slipar på detaljer dagligen och har stort fokus på att hitta tillbaka till vårt fina försvarsspel.
Vad vet du om era motståndare som är värt att veta?
– Man följer ju de lokala klubbarna och värt att nämna är att sedan IFK Malmö har bytt tränare så har de ändrat sitt spel sedan sist vi möttes. Deras resultat i serien har blivit något positivare på slutet.
Hur viktig är just MM för er i laget?
– Ariana FC har aldrig vunnit MM tidigare så självklart kommer vi att göra allt vi kan för att ge fansen, klubben denna titel.
Kommer ni att förbereda er på något speciellt sätt?
– Vi kommer att ladda inför matchen precis som vi gör inför alla andra matcher vi ställer upp i. Inga ändringar i uppladdningen utan vi kör som alltid.
Hur ser status ut i laget inför matchen?
– Vi har haft lite sjukdomar i laget men i Ariana är alla ersättningsbara. Vi har bred trupp där vem som helst kan komma in och göra ett bra jobb.
Avslutningsvis, vid en eventuell seger, hur kommer ni att fira?
– Om Lalas buffé hade varit öppet så sent så hade vi givetvis firat genom att äta en god middag där. Annars får man njuta hemma under kvällen för att sedan nästa dag ställa om direkt och ladda inför nästa utmaning som är Räppe på bortaplan.
– Vi ses allihopa klockan 19.30 på onsdagskvällen. När Ariana spelar så är det alltid fest på läktaren. Vår lojala publik är där i vårt och torrt och ställer alltid krav för att få oss att prestera. Nu är det upp till oss spelare att leverera och ge tillbaka !

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2