skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Allerums GIF efter en svajig säsong: ”Nu gäller det att hålla humöret uppe dom sista veckorna och avsluta med en bra känsla”

Hallå där…Kristoffer Jönsson i Allerums GIF.

Fotbollssäsongen springer in på upploppet. Hur vill du summera den här säsongen rent sportsligt till och med nu?
– Upp och ner. Vi har förlorat med 6-1 för att två matcher senare vinna med 6-0. Lett med 2-0 för att sen släppa in 2-3 i sista sparken. Har spelat med två man mindre och ändå kvitterat i slutminuten genom frispark från vår ena tränare på 50+ år. Erik Niva sa en gång att har man kommit upp i en viss ålder så är livet i allmänhet 3+, jämngrått och att det är via fotbollen man fortfarande kan få uppleva ett känslomässigt Sturm und Drang. I den åsikten kan jag ta Niva hand efter denna säsongen.

Vad är er målsättning de sista matcherna?
– Lite sent att implementera en ny spelidé, nu gäller det att hålla humöret uppe dom sista veckorna och avsluta med en bra känsla.

Vilka spelare, och du får inte nämna kollektivet, tycker du har tagit störst utvecklings kliv under året?
– Axel Knutsson Wahlgren, som började som en gnuggande ytterback men har tagit kliv och blivit spelförande mittfältsmotor som gör mål med både högern och vänstern. En liten shoot-out (TuttoBalutto-referens) till målvakten Arvid Petersson som kom under det tunga förra året, där vi inte vann en match, men som forsatt att
dyka upp varenda träning och varenda match. Det tog ett tag men han fick äntligen ta den där första vinsten i år, som sedan blev flera och nu är han given i holken flera år framöver.

Du får välja fritt kring alla föreningar i Skåne. Vilka är din favorit idrottsplats – utöver din egna fotbollsplan – och varför?
– Svårt att hitta någon idrottsplats där jag har plusstatistik, det skulle väl vara nån obskyr DM-motståndare som vi bara mött en gång, så det kriteriet går bort. Inga stadsplaner, inte för modernt och helst utan konstgräs. Bubblare blev Lärkevallen i Rössjöholm och Spannarps IP i Salamis men dom föll på att jag har några tunga förluster kvar i minnet därifrån. Så jag väljer Alströmervallen i Väsby. Bara namnet ger ju plus för potatiskungen, fin plan, gammal hederlig klubbstuga och att man ser kyrktornet från planen, som en tiggarhand ur slummen (Winnerbäck-referens).

Det är en jämn och viktig sexpoängsmatchen i ösregn och storm. Ni får chansen att anfalla i 95:e – vem avgör och hur?
– För att jag ska få va med på ett hörn men att det inte ska va för otroligt så nickar jag vidare en utspark från vår målvakt. Det blir en duell på mittfältet där vår spelare vinner motlägget och bollen singlas iväg i en hög båge mot deras mål. Deras back står lite på hälarna vilket ger vår anfallare Christoffer Wiglund någon meters försprång. I höjd med straffområdeslinjen är han ikapp den studsande bollen och ensam mot målisen men istället för att vänta ner den och utmana målvakten gör han det som Batistuta var bäst i världen på. Nämligen att på halvvolley skjuta in boll, målvakt och hela faderullan så att nätet stod som en strut.

Efter den nyss nämnda segern, vad unnar du dig när du kommer hem för att njuta lite extra?
– Man startar Sportnytt och hoppas på att just ikväll kanske det var total nyhetstorka och att dom skickat nån lokal reporter till vår match. Eftersom så aldrig är fallet så slänger jag i två mackor i brödrosten, så vitt bröd som möjligt, brer på marmelad, lägger en skiva ost och häller upp ett stort glas mjölk. Just kvällsmatcher gör att det tar tid att varva ner för att kunna sova så jag avslutar med mackorna framför tv:n, två avsnitt av the Office (amerikanska versionen, viktigt!) och ett tyst klickande på uppdatera-knappen på Skånebolls tabellsida.

Foto: Privat

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2