skanesport_desktop-panorama-1

AnkaretHandbollNyheter

HK Ankarets Jonas Blohm Nygren om förväntningar, lagkapten och seriefavorit

Inför handbollssäsongen med HK Ankarets damtränare Jonas Blohm Nygren.

Om du tittar tillbaka på föregående säsong, vad var du mest nöjd med?
– Mest nöjd var jag definitivt över lagsammanhållningen i gänget.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Vårt lag består mestadels av yngre tjejer och därför tyckte jag flertalet spelare tog stora steg i sin utveckling, men ska jag lyfta någon får det bli vår speldirigent Elsa Galbraith som på ett föredömligt sätt styrde vår offensiv föregående år.

Hur ser det ut inför säsongsstarten? 
– Vi kör på tre pass i veckan tillsammans med våra duktiga juniorer (05+06) och det kommer vi fortsätta med genom hela säsongen. Vi har spelat några enstaka matcher men då vi haft otroligt hög frånvaro i gänget på grund av skador, sjukdom och arbete har vi inte riktigt kommit i form än.

Hur ser årets spelartrupp ut, nyförvärv/spelarförluster?
– Den är väldigt lik förra årets trupp med något enstaka tapp men fortsatt hopp om att de får suget tillbaka. Annars kommer vi få se många av våra duktiga juniorer i år.

Vilka förväntningar och förhoppningar har du på säsongen?
– Vi tror och hoppas att vi likt förra året slutar i toppen av serien, men generellt vill vi inte stressa fram resultat utan tror på den långsiktiga tjejsatsning som föreningen nu implementerat.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Även i år blir det ett delat uppdrag på Emma Olausson, Hedvig Sandstedt och Andrea Ekdahl. De tre tillsammans kompletterar varandra väldigt väl och är några som resterande trupp ser upp till, kan vädra sina åsikter om oss tränare till. Helt enkelt bra språkrör som också inspirerar sina lagkamrater.

Hur ser du på årets serie i allmänhet?
– Jag tror årets serie blir betydligt jämnare än föregående år där det fanns ett tydligt toppskikt och ett tydligt bottenskikt, med sammanslagningen till en division 3 istället för 2, samt några bra lag uppifrån som åkte ner tror jag att serien blir väldigt jämn.

Avslutningsvis, vem är favorit att ta hem serien?
– Jag tror Stavsten kan bli farliga i år.

Foto: HKA

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2