skanesport_desktop-panorama-1

Eslövs HFHandbollNyheter

Hurtig i Eslövs HF: ”Precis som under de senaste tre säsongerna så vill vi upp till division 1”

Inför handbollssäsongen med Eslövs HF:s tränare Henrik Hurtig.

Om du tittar tillbaka på föregående säsong, vad var du mest nöjd med?
– Att vi i de flesta matcher klarade att hålla en hög lägsta nivå och vi var därför med i matchen om seriesegern långt in på säsongen. Utöver det så nådde vi vårt mål med en topp 3-placering och kval trots en hel del skador.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Albin Sandell fortsätter att utvecklas i hög takt, han har alltid rätt inställning till både match och träning och har cementerat sig själv som vår försvarsgeneral. Melvin Svensson och Max Andersson som är uppflyttade från U-laget har gått framåt och kommer att göra kännbara avtryck under årets serie. Rasmus Dahlberg har gjort en otroligt fin försäsong rent träningsmässigt och har visat att han kommer att bli jobbigare att möta i år.

Hur ser det ut inför säsongsstarten?
– Vad gäller träningar så har närvaron varit hög och det har varit fokuserat och drivet. Det är dock långt ifrån en optimal uppladdning när det kommer till träningsmatcher. Där har tre av fem dessvärre blivit inställda av olika anledningar. Vi matchades mot Ystads IF U tidigt i augusti och fick en fingervisning på vart vi ligger i nivå, sista träningsmatchen spelas den på söndag mot HK Ankaret som blir tufft och passar därför perfekt som genrep inför säsongsstarten.

Hur ser årets spelartrupp ut, nyförvärv/spelarförluster?
– Elias Gyllin (M6) och Alex Fridälv (H6) har båda kommit hem till moderklubben. Leo Sjögren (9M) och Fabian Nilsson (MV) är uppflyttade från U-laget. Till spelarförluster räknar vi; Henric Nordqvist(MV) studier, Linus Ekberg(9M) studier, Hjalmar Löf(V6) skada/H43 och Enes Muranovic(9M) skada.

Vilka förväntningar och förhoppningar har du på säsongen?
– Vi ska hålla en hög lägsta-nivå genom att hitta tillbaka till vårt trygga och stabila försvar tillsammans med ett smartare och bredare anfallsspel.

Vilken är er målsättning?
– Precis som under de senaste tre säsongerna så vill vi upp till division 1, en topp 3-placering är vägen dit.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Albin Sandell, han besitter de egenskaper som vi vill ha hos en kapten. Han har också lagets tydliga förtroende.

Hur ser du på årets serie i allmänhet?
– Jag tror att tabellens övre halva kommer att vara jämn långt in på säsongen.

Avslutningsvis, vem är favorit att ta hem serien?
– Karlskrona kommer inte att låta vem som helst att ta en topp-placering före dem.

Foto: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2