skanesport_desktop-panorama-1

Eslövs IKHandbollNyheter

Inför handbollssäsongen med Eslövs Alex Torstensson

Inför handbollssäsongen med Eslövstjejernas damlagstränare Alex Torstensson.

Om du tittar tillbaka på föregående säsong, vad var du mest nöjd med?
– Eftersom jag är ny inför denna säsongen så har inte så mycket att säga om föregående säsong

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Finns många i laget som kan ta stora kliv i ett ungt och hungrigt lag, men där är många som kan ta stora kliv och förhoppningsvis lyftas upp till a-laget i framtiden.

Hur ser det ut inför säsongsstarten? 
– Vi kom igång sent pga att jag blev klar väldigt sent, så försäsongen blev komprimerad och jag räkna med att vi ligger ca 2-4 veckor efter övriga lag rent fysiskt. Har spelat tre träningsmatcher där vi fokuserat på prestationen och där har jag fått svar på frågor jag har haft. I övrigt känner jag mig trygg inför premiären

Hur ser årets spelartrupp ut, nyförvärv/spelarförluster?
– F05 har flyttats upp och ska göra sin första seniorsäsong, även ett nyförvärv från H65:s U-lag. Annars har vi tappat ca 4-5 spelar från förrasäsongen, men står med en trupp på ca 30 spelare så jag är nöjd med det.

Vilka förväntningar och förhoppningar har du på säsongen?
– Hoppas det ska blir en bra säsong där man ser att tjejerna tar stora kliv i sin handbollsutbildning. Men förväntar mig även att vi ska bygga upp en bra kultur i laget för att kunna skapa en god miljö att utbildas i.

Vilken är er målsättning?
– I div2 har vi satt en mittenplacering, men av erfarenhet så vet man egentligen aldrig hur serien slutar då man aldrig vet hur andra lag värvar och vilka kliv ens egna spelare tar i sin utbildning. USM har vi satt delmål att gå till Steg 4 men slutmålet är Steg 5, även här vet jag av erfarenhet att mycket beror på lottningen i de olika stegen och formen

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Inget som jag gått ut med i laget än, har många spelare som tar stort ansvar för gruppen så jag har många att välja på.

Hur ser du på årets serie i allmänhet?
– En tuff serie där mitten/topplagen är jämna, men sen skiljer det en del poäng ner till lagen som kommer hamnar runt negativt kval

Avslutningsvis, vem är favorit att ta hem serien?
– Kalmar blir nog favorit i år, men finns ca 4-5 lag som kan vara med och utmana.

Foto: EIK

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2