skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

Inför handbollssäsongen med HK Malmö dam – ”Målet är att vara med och slåss om Allsvenskan”

Inför handbollssäsongen med HK Malmö dam och sportchef Robert Månsson. 

Om du tittar tillbaka på föregående säsong, vad var du mest nöjd med?
– Om vi börjar resultatmässigt så är det att vi vände den dåliga trenden och spelade bra handboll under våren. Sen att vi lyft flera unga tjejer upp till damtruppen som direkt tog för sig och visade att de vill vara med och konkurrera.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Ornela Haxhiu har tagit stora kliv. Gjorde debut förra året och har nu tagit en fast plats i truppen. Hon är mycket träningsvillig och har en bra mentalitet och har visat att det ger resultat.

Hur ser det ut inför säsongsstarten?
– Vi har tränat på bra. En försäsong innan sommaren med väldigt lite boll och mycket fokus på det fysiska. Efter sommaren har vi varvat igång handbollsträningen. Vi har hunnit med ett antal träningsmatcher och är nyss hemkomna från ett härligt spartanskt läger i Mellbystrand.

Hur ser årets spelartrupp ut, nyförvärv/spelarförluster?
– Väldigt mycket nytt. Vi har ungefär tio spelare ut och tolv nya in. Så det är en del saker som ska komma på plats. Har två nya danskor och en v6 från Bosnien in i truppen så tjejerna får också utveckla sin engelska varje dag.

Vilka förväntningar och förhoppningar har du på säsongen?
– Ambitionen och målet är att vara med och slåss om Allsvenskan. Det är dit vi vill och vi alla känner att vi har den kapaciteten.

Vilken är er målsättning?
– Topp 2

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Anna Palmqvist. Hon har varit med länge och har under alla säsongerna varit en lagmamma för den unga truppen. Det sköter hon galant. Hon är dessutom en spelar med fantastisk attityd och energi.

Hur ser du på årets serie i allmänhet?
– Att det kommer bli tajt. Ystad var överlägsna förra året men det känns mer som ett öppet fält i år med ett par lag som vill nå topp 2 placeringarna.

Avslutningsvis, vem är favorit att ta hem serien?
– Tror det blir fem lag som gör upp om det när allt summeras. Vi, Alingsås, RP Linköping, IFK Kristianstad och HK Drott. Men Drott med rutinen och med samma stomme som förra året får ändå ses som favorit.

Foto: HK Malmö dam

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2