skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Arvsfondspengar ska göra golfbana i Degeberga mer tillgänglig

Degeberga Widtsköfle Golfklubb får stöd med 485 000 kronor från Arvsfonden för en tillgänglighetsanpassad bana.
Projektets syfte är att erbjuda och kunna starta paragolf på en tillgänglighetsanpassad korthålsbana.

På banan kommer utslagsplatserna vara större och tillgängliga för personer i elscootrar eller elstolar. Banans olika hål kommer att vara beskrivna med skyltar och för synskadade kommer en talande syntolkning av varje hål att finnas som nås via mobiltelefon. Anpassningar som ingår i projektet är iordningställande av spelhål, skyltning, utslagsplatser, ramp och dörröppning till utrustningsförvaring.

Den tillgänglighetsanpassade korthålsbana uppfyller kraven för godkänd golfbana där golfspel kan spelas på lika villkor som andra grupper. Det innebär att spelare kan ta grönt kort och ändra sitt golfhandikapp. Korthålsbanan kommer vara tillgänglig för alla oavsett om man är medlem eller inte, en så kallad pay-and-play bana. Förutom paragolfen har intresset ökat för att ta nybörjarkurser hos nyblivna pensionärer. Bland målgruppen äldre välkomnas en kortare och mer lättillgänglig bana med färre hinder.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2