skanesport_desktop-panorama-1

HandbollIF KristianstadNyheter

Inför säsongen med Mikael Jönsson i IF Kristianstad dam: ”Min känsla är att serien är bättre i år än förra året”

Inför handbollssäsongen med IF Kristianstad Dam och tränare Mikael Jönsson.

Om du tittar tillbaka på föregående säsong, vad var du mest nöjd med?
– Vi hade en väldigt stökig säsong förra året med skador och var en tunn trupp från början. Höstens matcher var jag mest nöjd med samt att vi höll oss kvar i div 2.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Den här säsongen så kommer stommen att bestå av tjejer födda 04-05 som ska få möjligheten att spela seniorhandboll. Vi har många duktiga tjejer som är redo för den utmaningen och utvecklas som spelare.

Hur ser det ut inför säsongsstarten? 
– Har tre kollektiva träningar i veckan samt ett gympass. Vi har spelat en träningsmatch och till helgen så ska vi spela USM med majoriteten av spelarna.

Hur ser årets spelartrupp ut, nyförvärv/spelarförluster?
– Har några spelare som valt att sluta eller valt att spela handboll i en annan förening. De nya tjejerna vi har i U-laget denna säsongen är tjejer från föreningen som är födda 05, samt en 9-metersspelare från Mörrums HK som valt att spela med oss.

Vilka förväntningar och förhoppningar har du på säsongen?
– Vi i ledarstaben vill fortsätta med utvecklingen av våra unga spelare att ta nästa kliv med sin handboll, samtidigt är det viktigt att ha roligt på vägen.

Vilken är er målsättning?
– Har inte riktigt pratat om den kollektiva målsättningen ännu men prio 1 är att säkra kontraktet i div 2 till nästa säsong.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Förra året var Märta Banfalvi lagkapten och hon kommer fortsätta med det även denna säsongen.

Hur ser du på årets serie i allmänhet?
– Min känsla är att serien är bättre i år än förra året. Lödde som vann div 3 förra året året har varit en frisk fläkt under årets Svenska Cupen och där är några andra lag som satsar för att ta steget till div 1.

Avslutningsvis, vem är favorit att ta hem serien?
– Jag tror att det står mellan Kalmar, Karlskrona och Lödde.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2