skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Serieseger eller kval – det är frågan från Trepca FC Hässleholm

Hallå där…Besnik Vilanca, tränare i Trepca FC Hässleholm,

Fotbollssäsongen springer in på upploppet. Hur vill du summera den här säsongen rent sportsligt till och med nu?
– Vi har växt som lag och förening. Vi är missnöjda med de tre förluster vi har och sättet vi förlorat på. Men det får man lära sej utav och jag hoppas att vi alla har gjort det .

Vad är er målsättning de sista matcherna?
– Att vi skall ha roligt och skapa gemenskap med varandra. Visst siktar vi på att vinna samtliga matcher, men vi har två tuffa matcher kvar. Ska bara jobba som ett lag så får vi se hur långt det räcker, kvalet har vi säkrat.

Vilka spelare, och du får inte nämna kollektivet, tycker du har tagit störst utvecklings kliv under året?
– Vi har ett par stycken som har höjt sig från förra säsongen. Elbir Feka, Granit Kurti, Edison Aliu, Sipan Mourad och Andi Ademi. Unga spelare som visat att med förtroende höjer man sig på ett bra sätt. Sedan har vi de gamle rävarna som kommer till matcherna och träningarna som hjälpt till på ett bra sätt under hela säsongen .

Du får välja fritt kring alla föreningar i Skåne. Vilka är din favorit idrottsplats – utöver din egna fotbollsplan – och varför?
– Finns ett par såna men en jag fastnade för är Ivar Persson Arena i Vankiva . Bra gräsplan och inramning runt omkring. Wissletoftas gräs plan är som en golfgreen, alltid bra så länge jag minns den .

Det är en jämn och viktig sexpoängsmatchen i ösregn och storm. Ni får chansen att anfalla i 95:e – vem avgör och hur?
– Vi har ett par vassa avslutare men troligtvis är det antingen Ilir Shala som springer ifrån sin sista spelare eller Bekim Rosenberg med sitt omöjliga skott där inte många målvakter kan läsa av .

Efter den nyss nämnda segern, vad unnar du dig när du kommer hem för att njuta lite extra?
– Umgås med familjen efter en skön dusch. Jag svettas också genom att bara stå där ute, då jag lever in mig in matcherna för mycket emellanåt. Aldrig fel med att dricka något te heller.

Foto: Privat

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2