skanesport_desktop-panorama-1

H65HandbollNyheter

Tio karaktärsfrågor med Johannes Bylinder i H65

Tio karaktärsfrågor med Johannes Bylinder i H65.

Lång bussresa väntar. Vilket är ”ditt” säte i bussen och vad ser du till att ladda upp med när det kommer till mat/dryck/läsning/lyssning?
– Jag tar en stabil mittbacksposition längst bak i bussen så jag kan ha överblick över alla och kunna räkna in dem som den hönsamamman jag är. När jag väl vet att alla är ombord så knäcker jag min NOCCO Päron, öppnar min påse gifflar och stoppar in mina airpods i öronen där jag lyssnar på någon högstadie dunka dunka för att tagga igång.

Du kliver in i omklädningsrummet en matchdag. Vad är det första du gör och vilka vanor får för allt i världen under några som helst omständigheter inte brytas?
– Kommer in med ett vrål och försöker peppa gubbarna till matchstart, blir lite pinsamt när man kommer först. Har inte någon speciell ritual men om Larsson glömmer högtalaren så kommer det bli som att dansa på disco utan musik.

Du har missat dina fem senaste avslut, alla i bra lägen. Klockan visar 59.59 och ni ligger under med en boll borta mot något bonkegäng – och får straff. Tränaren pekar på dig. Vad gör du?
– Jag blinkar tillbaka till Martin och går fram och plockar upp bollen. Domaren blåser och jag går på full kraft direkt! Över..

Din agent ringer. Nice behöver akut fylla på truppen och DU är deras förstaval. Din klubb säger OK. Egen lägenhet vid stranden, betald bostad och bil – och förskott cash på hela lönen på 800.000 skattefria kronor. Men du måste sticka imorgon och blir borta i tio månader. Vad gör du och varför?
– Ringer upp Nice igen och tackar för deras erbjudande men det går inte nu. Jag är nämligen pappaledig till Januari så vi kan väl höras av då istället?

Det är videogenomgång dagen innan match. Precis när tränaren inleder sitt anförande får du ett SMS från tjejen som skriver: ”Fantastiska nyheter gällande vår stående lottorad. Ring NUUU!!”. Vad gör du?
– Ivrigt i genomgången snubblar jag ut ur rummet och ringer upp min sambo för att fråga hur mycket det är vi har vunnit? Det resulterar med att vi inte har vunnit någonting utan hon ville bara ha min uppmärksamhet: ”Du glömde vika in din tvätt, tömma diskmaskinen och glöm inte bort att köpa två Toblerone med dig hem till mig efter matchen.”

Både era målvakter skadas under en match. Vem av ute spelarna i laget tar över rollen och hur skulle det gå?
– Utan att tveka kastar vi in Viktor Friberg i målet. Inte för han är speciellt smidig utan för att han är gigantisk. Spikat och klart!

Utav alla hallar du spelat handboll i, förutom din nuvarande hemmaplan. Vilken hall:
A. Är charmigast?
– Tollarps Sporthall, har nog inte renoverats någon gång alls, den har det där gamla goa nostalgiska.

B. Har bäst publik?
– HK Björnen.

C. Har sämst stämning?
– Tycker det är lite gnälligt i Trelleborg (Stavsten).

D: Har du bäst minne från?
– Björkvikshallen, numera Sporthallen i Höör. Många timmar spenderade i den hallen från morgon till nästan natt.

Ni har förlorat mot något bonkegäng med åtta bollar. Du har missat allt och fick dessutom felaktigt rött kort. Ditt finger gick ur led och du har en dålig hårdag. Michael Lindholm på Skånskan vill göra en videointervju med dig efteråt. Blir det ”bra TV” eller tackar du ”vänligt men bestämt” nej?
– Eftersom att förlora är det värsta jag vet och jag med säkerhet vet att jag lär säga något dumt som att det är ”den där jävlar domarens fel” eller skylla på att ”Mergim alltid ska knorra istället för att skjuta ordentligt”. Så ger jag istället Michael ”blicken” och han säger, ”vi tar det någon annan gång.”

Exakt ovanstående scénario drabbar ett motståndarlag när du sitter och kollar matchen. Vem vill du se bli intervjuad i det läget?
– Hade velat se Charlie Jönsson ta den där intervjun. Han låter inte känslorna ta över, talar alltid från hjärtat.

Det är lagfest på lokal en fredagskväll och lönen har precis landat på kontot. Det är trevligt och så, men:
A. Hos vem hålls efterfesten?
– Hade våldgästat vår lagledare Torbjörn! Har hört att han har ett smarrigt whiskey förråd.

B. Vem ”flyttar festen” till den snygga grannen?
– Ludwig Stenudd, han är inte så mycket för korvagillen och vill säkra en sovplats då han inte orkar ta sig hem till Eslöv.

C. Vem somnar hos farbror polis?
– Det blir Erik Puhv efter några joosagroggar och börjat prata dalmål.

D. Vem tappar bort mobilen?
– Robban efter att ha kört ett par brottningsövningar på Philip

E. Vem är uppe 07 för en powerwalk?
– Jakob Käck, alltid pigg och glad. Måste ju snitta 17.000 steg om dagen.

Foto: H65

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2