skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Upprört efter planstormningsskandalen i division sex

Efterspelet kring den avbrutna division sex-matchen mellan IFK Simrishamn United och Svenstorps IF är nu klart.
Mest missnöjda är Svenstorp, som vägrade spela klart matchen.

Det återstod bara två minuter av matchen mellan IFK Simrishamn United och Svenstorps IF. Då sprang det in tre personer på planen, samtidigt som Svenstorplaget låste in sig i omklädningsrummet och vägrade spela klart matchen av säkerhetsskäl.
Nu har Skånes Fotbollförbund hanterat ärendet.
Beslutet: IFK Simrishamn som ledde matchen med 3-1 tilldöms segern med samma siffror. Simrishamn ska betala en straffavgift på 2000 kronor.

I Svenstorp är man inte nöjda med beslutet.
– Inte direkt. Men jag är inte heller särskilt förvånad. Jag har inte mycket till övers för förbundet och tycker alltid att de lastar över problem på klubbarna, oavsett om det gäller såna här saker, eller när serier ska sättas, och så vidare, säger Robin Ekvall, ordförande i Svenstorps IF, till Ystads Allehanda.
Disciplinnämnden skriver att ingen särskild hotbild förelåg efter incidenten och att matchen hade kunnat spelas klart.
– Det är det värsta av allt. Förbundet bygger detta på andrahandsinformation. De var inte där och upplevde det och kan inte bedöma vad som var hotfullt och inte. De skiter i oss, säger Ekvall.

Nämnas kan att Svenstorp jagar en plats i division fem. Om laget tilldömts segern här hade de tagit över serieledningen.

Division 6 möte avbröts efter stormning av planen

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2