skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheter

Handbollslaget intakt för Tomelilla IF – ”Är övertygad om att det kommer bära frukt för oss framåt”

Inför handbollssäsongen med Tomelilla IF:s Paul Hallgren.

Om du tittar tillbaka på föregående säsong, vad var du mest nöjd med?
– Är framförallt nöjda men hur vi tillsammans i laget skapade en svårslagen lagkänsla där alla spelare vågar ta plats. Vi gick ihop som grupp vilket var synligt under matcherna där alla spelare i laget tog ansvar och framförallt ville vara bidragande.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Har haft många spelare som tagit stora kliv under förra säsongen, men våra ”kamikazepiloter” Tim och Ted Lundgren hittade en tydligare roll i spelet under säsongen. De har båda en stor offervilja som sprider sig i laget. Men som sagt så har vi haft många andra som också har tagit stora kliv.

Hur ser det ut inför säsongsstarten?
– Har tränat på bra under försäsongen där vi haft två träningar i veckan. Upplägget har varit att vi har tränat både löpning och handboll under dessa passen. Har varit tvungna att träna lite tuffare än i fjor då vi tagit klivet upp till div 2. För att kunna utmana våra motståndare måste vi vara i god fysisk form. Har även hunnit med fem träningsmatcher mot lite blandat motstånd för att finslipa lite detaljer och för att komma in i ”match” tempot.

Hur ser årets spelartrupp ut, nyförvärv/spelarförluster?
– Vår trupp har förblivit intakt förutom att vi fått en långtidsskada på Viktor Gustavsson. När det gäller nyförvärv har vi fått in lite rutin från högre sammanhang i form av Sebastian Nygren på M6. Men vi har även fått in lite ungt blod med härlig inställning i form av Hjalmar Olsson. Det är skönt att vi har behållit hela laget och kan fortsätta att jobba vidare på det vi startade förra året. Jag är övertygad om att det kommer bära frukt för oss framåt.

Vilka förväntningar och förhoppningar har du på säsongen?
– Mina förväntningar på säsongen är att vi kommer ha en hel del tuffa matcher men samtidigt brinner vi för det. Förhoppningarna är att vi kommer utmana den andra lagen och att vi därav får en respekt av de andra. Vi har en bra mix i laget med en del rutinerade spelare och förhoppningsvis kan det vara till vår fördel i en del jämna matcher.

Vilken är er målsättning?
– Målsättning i år är att hålla oss kvar i div 2. Som nykomling är det svårt att förvänta sig mer, men vi ska givetvis göra allt för att vinna alla matcher.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Albin Persson fortsätter med att ha förtroendet som lagkapten. Albin är en person som involverar alla spelare i laget båda gamla som unga. Vi har som sagt skapat en härlig känsla i laget där alla trivs med alla och vi har väldigt roligt ihop. Albin är absolut en bidragande faktor i detta.

Hur ser du på årets serie i allmänhet?
– Historiskt brukar div 2 vara ett stort getingbo där alla lag slår alla. Hoppas att vi kan vara med och utmana i de flesta matcherna och förhoppningsvis kan knipa en del poäng.

Avslutningsvis, vem är favorit att ta hem serien?
– Spontant känns Eslöv som en favorit. De har varit i toppen ett bra tag och har en bra spets i truppen.

Foto: TIF

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2