skanesport_desktop-panorama-1

HandbollLödde VikingsNyheter

Mikael Klingborg i Lödde Vikings HK: ”Ska bli oerhört kul med ett riktigt derby i kommunen igen”

Inför handbollssäsongen med Lödde Vikings HK och Mikael Klingborg.

Om du tittar tillbaka på föregående säsong, vad var du mest nöjd med?
– Att vi gick upp i div 2. Det var det stora målet för säsongen och oerhört viktigt för föreningen att vi klättrade uppåt i seriesystemet. Att vi sen lyckades ta oss till Steg 5 i JSM var pricken över i:et.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Vi har ett oerhört ungt lag där många som kommer upp aldrig gjort en seniormatch i seriespel tidigare. Det kommer säkert ta några matcher att komma in i det för dem men jag har stora förhoppningar på vår M9:a Alvar Persson, en riktigt fin spelartyp. Sen hoppas jag att någon av våra målvakter tar ytterligare ett kliv i sin utveckling under säsongen

Hur ser det ut inför säsongsstarten?
– Vi ligger nog ungefär där vi ska vara. Försäsongen för dem nya tränarna blev lite senarelagd eftersom vi spelade finalspel i JSM i början på maj med en stor del av truppen så dem startade inte upp med den nya truppen förrän i slutet på maj. Har därefter kört på med tre kollektiva och ett gympass förutom fyra veckors uppehåll i juli. Ett träningsläger på hemmaplan med fokus på fys och att få ihop gruppen och ett i Halmstad med matcher och sociala aktiviter har hunnits med samt x antal träningsmatcher.

Hur ser årets spelartrupp ut, nyförvärv/spelarförluster?
– Har lyft upp en jäkla massa -05or i seniortruppen annars är spelartruppen samma som förra året i princip, Några ska in och kriga i lumpen för att kunna försvara oss mot ryssen och någon har tagit en paus.

Vilka förväntningar och förhoppningar har du på säsongen?
– Att vi blir bättre och bättre ju längre in på säsongen vi kommer.

Vilken är er målsättning?
– Att etablera oss i div 2 och att den individuella utvecklingen på spelarna ska fortsätta.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Årets John Terry i i LVHK blir Adrian Heiman. Han har tagit stora kliv i sitt ledarskap senaste säsongerna och kommer lösa den uppgiften med bravur.

Hur ser du på årets serie i allmänhet?
– En rolig serie. En del farmarlag som man inte riktigt vet vilket lag dem ställer på banan men förutom det så är där många bra lag. Ska bli oerhört kul med ett riktigt derby i kommunen igen.

Avslutningsvis, vem är favorit att ta hem serien?
– Det känns lite som sista chansen för Hurtigs Eslöv och Börjesson/Sjödins H43 så dem borde såklart vara med i toppen. Helsingborg har breddat truppen och kommer vara bättre än förra året och Karlskrona kommer absolut vara med i toppen.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2