skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Munka Ljungby IF har fokus – hamna på rätt sida strecket

Hallå där…Mikael Nilsson i Munka Ljungby IF.

Fotbollssäsongen springer in på upploppet. Hur vill du summera den här säsongen rent sportsligt till och med nu?
– En tuff säsong resultatmässigt! Vi har gjort många bra prestationer, men inte haft ”studsarna och millimetrarna” med oss i många matcher. Det har varit mycket ”stolpe ut”. Vi har ett ungt och utvecklingsbart lag som har framtiden framför sig, men det tar ju några säsonger innan man härdats och blivit en ”22-match-Div 5-serie-spelare”. Det är framför allt i det fysiska spelet man märker skillnaden mellan en ung och talangfull spelare och en äldre rutinerad spelare, med 10 vintersäsonger fler i bagaget. Det är framför allt i de båda straffområdena vi har haft problem! Ute på planen ser det bra ut.

Vad är er målsättning de sista matcherna?
– Vi har allt i egna händer, men vi måste vara realister och även ha en plan B och planera för ett knallhårt kvalspel för att hålla oss kvar i div 5 Nordvästra Skåne.

Vilka spelare, och du får inte nämna kollektivet, tycker du har tagit störst utvecklings kliv under året?
– Gustav Andersson och Alexander Bjerborn har gjort många bra prestationer, både på träningar och matcher under säsongen.

Du får välja fritt kring alla föreningar i Skåne. Vilka är din favorit idrottsplats – utöver din egna fotbollsplan – och varför?
– Finns många idylliska idrottsplatser i Skåne. Jag tycker dock att Ekets GoIF:s hemmaplan Ryavallen andas skånsk fotbollsmylla och massor av fotbollsnostalgi.

Det är en jämn och viktig sexpoängsmatchen i ösregn och storm. Ni får chansen att anfalla i 95:e – vem avgör och hur?
Vi har många snabba och tekniska omställningspelare i laget. Jag tror att Johannes Lindgren kommer runt på kanten och slår en klassisk ”snett-inåt-bakåt-passning” till framstormande Olof Jivegård som trycker in bollen ribba in med sin ”Bundesligavrist”!

Efter den nyss nämnda segern, vad unnar du dig när du kommer hem för att njuta lite extra?
– En iskall STAROPRAMEN…

Foto: Privat

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2