skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Nya tränarduon: ”Dalby visade i ett tidigt skede att de är beredda att gå från ord till handling”

Nu är det klart vem som tar över tränar ansvaret i Dalby GIF. Det blir Martin Kindberg som ny huvudtränare och Niklas Nilsson blir assisterande för säsong 2023.

Vem är då Martin, ta oss igenom din egen spelar och – tränarkarriär?
– Jag har fått min fotbollsfostran Torns IF, men en ytterst begärnsad förmåga som spelare så gjorde jag inte något större avtryck på seniornivå (mer än i varningskolumnen). Spelade sedan två säsonger i Södra Sandby IF innan jag bytte sida om sidlinjen. Första tränargärningen var i just Södra Sandby där vi kvalificerade oss för division 3. Vidare så har jag under de senaste 2,5 åren tränat en mycket talangfullgrupp i pojkar 04 i Lunds BK. Där vi bland annat hamnade topp 5 i Sverige och lyckades kvala upp till Pojkallsvenskan.

Vem är Niklas Nilsson, vilka klubbar har du representerat?
– Har spelat i Torns IF sedan jag var fem år gammal. Där gjorde vi en fantastisk resa från division 5 till att idag spela i Ettan. En knäskada tidigt under säsongen gjorde att jag tyvärr tvingades lägga skorna på hyllan. Dalby blir mitt första tränaruppdrag.

När blev detta klart med era roller som tränare för klubben?
– Det har varit klart sedan drygt en vecka tillbaka.

 

Varför föll valet på just Dalby?
– Dalby visade i ett tidigt skede att de är beredda att gå från ord till handling. Har fått ett väldigt proffsigt intryck från föreningen i stort och man är beredda på att testa nya vägar för att nå framgång. Personligen så passar Dalby mig ypperligt i tiden med en 6 månaders kille där hemma så är det väldigt tacksamt att ha 10 minuter till och från träningen. Något som även spelade en stor roll i förhandlingarna med sambon.

Hur vill ni att samarbetet mellan er skall se ut?
– I det bästa av världar hade jag fått ha Niklas på planen i en valfri roll men nu när tyvärr hans kropp sätter stopp för fortsatt spel så är jag oerhört glad att ha Niklas vid min sida. Niklas spelarresa från division 5 till Ettan kommer ge oss kunskap och erfarenhet som inte finns på något annat ställe. Annars så är den tydliga rollfördelningen som finns just nu är att jag kommer att vara huvudtränare och Niklas assisterande. Vidare så arbetar vi för fullt med att spetsa till tränarstaben ytterligare.

Vad kan ni berätta om laget och föreningen?
– Laget har vi bara hunnit träffa en gång i samband med ett kortare möte. I mötet så möttes vi av en ung trupp som var drivna och ville något med sitt fotbollsspelande. Dalby som förening vill ta klivet tillbaka till division 4, när och hur kommer de närmaste månader att ge oss svar på. Intrycket har annars varit att Dalby en förening med stort driv där saker och ting händer samt att man vädersätter mjuka värden hos sina medlemmar.

Vad är målsättningen på kort och lång sikt?
– På kort sikt handlar det om att introducera ett nytt spelsätt och få spelarna att känna sig trygga i sina roller på planen. Utifrån hur detta går så kommer vi internt att prata om målsättningar på längre sikt.

Vad hoppas ni kunna tillföra i laget och klubben?
– Utan att veta hur spelarna har haft det under tidigare säsonger så vill vi ge dom en tydlighet i vårt arbetssätt. Vi kommer även att arbeta mycket med analysverktyg för att ge spelarna rätt förutsättningar att utvecklas kollektivt och individuellt.

Hur kommer ni att ladda upp inför 2023?
– Kommer att dra igång träningen nästa vecka i samband med att frimånaden startar. Annars så handlar det om att succesivt stegra belastning och prestationen. Inga serier avgörs i januari.

Foto: DGIF

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2