skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Så gick det i Nova Kickens damklass

Nova Kicken är en klassisk turnering som var tillbaka igen och spelades i Bergahallen i Eslöv.
7-manna fotboll inomhus på konstgräs.

Sexton damlag, anmälda i fyra grupper, gjorde upp under helgen.

I grupp A kunde Fortuna FF enkelt ta sig vidare med ett imponerande spel och bra fart och vann gruppen obesegrade och en målskillnad på 10-0.
Grupp B var desto jämnare där tog Vellinge IF hand om gruppsegern efter att ha varit tvingade att vinna sista matchen med sju mål och lyckades i matchen mot Blentarp.
I tredje gruppen var det tidigt klart att Trelleborgs FF academy och IF Lödde skulle mötas i gruppfinal. TFF drog längsta strået och vann med 1-0 över Lödde i en match som kunde ha slutat hursomhelst.
Gruppsegern i grupp D tog lommagänget GIF Nike hand om med full pott före jagande IFK Osby och Landskrona BoIS som hamnade på samma poäng men där Osby drog längsta strået tack vare bättre målskillnad.

Finaldagen bestod av fyra kvartsfinaler där Fortuna FF och Vellinge IF på förhand stack ut som favoriter. Båda lagen tog sig till semifinal via vinster mot Veberöd respektive Sjöbo IF.
Väl i semifinalen så vann Vellinge med uddamålet mot Fortuna.
– En välspelad match med otroligt bra tempo och fin kvalitet, säger tränaren Mikael Wallin i Vellinge.

På andra sidan av slutspelsträdet överraskade division fyra-laget IF Lödde och tog sig till semifinal via straffvinst mot GIF Nike. Semifinalmotståndet bestod av IFK Osby som stod upp bra matchen igen även om IF Lödde förde spelet och skapade mest och vann rättvist efter sent vinstmål ifrån distans.
Finalen spelades därmed mellan Vellinge IF och IF Lödde. En match där Vellinge tog han om kommandot men Lödde stack upp och kunde tagit ledningen om inte utespelaren, Jessica Mårtensson, i Vellinges mål gjort några fina räddningar.
Hon fick hoppa in i målet när Vellinges målvakt skadade sig mot Fortuna.

I slutskedet av matchen gör Vellinge 1-0 strax efterföljt av ytterligare ett mål. Vellinge vann finalen välförtjänt och var också på förhand många av de deltagande lagens favoriter.
– Så kul och vinna, speciellt för våra nya tjejer i laget, säger Jerker Eriksson som är en av tre tränare i Vellinge.
– Vi ledare är så stolta och nöjda över att våra tjejer tog sig så långt som till final. Genom hårt arbete och passion för det vi ska göra kan man komma långt, säger tränaren Björn ”Guardiola” Nilsson i IF Lödde efter finalförlusten.

U19-kollen: Martin Lönneström i IF Lödde

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2