skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Arlövs BI startar upp damlag – ”Mycket glädje på träningarna”

Arlövs BI har lyckats få ihop ett damlag 2023.
Flera starka krafter i föreningen under fyra månader 2022 jobbat ihop en trupp inför säsongen 2023.

Spelarna som ska representera Arlövs BI är främst återvändare eller från närliggande kommuner. De flesta av dem har någon gång spelat tillsammans i tidigare klubbar. Några har haft ett längre uppehåll men ser nu sin möjlighet att damma av fotbollsskorna och skaffa nya bekantskaper.
Marina Berlin och Elin Tu kommer att träna laget och de har båda växt upp i Burlövs kommun. Men det var i Uppåkra IF som de fördes samman för ett decennium sedan när Elin var en mycket duktig spelare och Marina var assisterande tränare i damlaget. Elin drabbades tyvärr av allvarliga knäskador och fick pausa fotbollskarriären. Nu väntar ett spännande år i Arlövs BI.
– Efter en mjukstart med 5-6 spelare är vi nu en trupp på 18 stycken. Jag är stolt att få se hur gruppen utvecklas och har kul tillsammans. Det är mycket glädje både på träningar och i andra sociala aktiviteter. Tjejerna börjar hitta sina roller och jag vet att det här gänget kommer att hjälpas åt på alla positioner, säger Marina Berlin

Försäsongen startar i januari med två träningar i veckan och sedan blir det några träningsmatcher innan serien i division 4 drar igång.
– Vi fortsätter även arbetet med att komplettera truppen ytterligare och hoppas kunna få in 5-6 spelare till. I en sån här blandad ålder är det mycket som händer med skola, jobb och familj vilket gör att alla inte alltid kan prioritera träning och match. Nivån är satt utifrån att vi ska lära och utvecklas tillsammans så det gör inget om man känner sig helt grön. Vi har sett att ambitionen hos tjejerna är hög och det går väldigt lätt att anpassa sig till den här truppen. Det är en härlig mix av vinnarskallar, äkta par och syskon, avslutar Berlin.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2