skanesport_desktop-panorama-1

FotbollGlumslövs FF

Hallå där…tränare Caroline Ahlbäck i Glumslöv.

Försäsongssnack med Glumslövs tränare Caroline Ahlbäck.

Namn: Caroline Ahlbäck.
Ålder: 37.
Klubb: Glumslövs FF.
Favoritmat: Husmanskost.
Favoritdryck: Mjölk.
Favoritmusik: Svenskt.
Favoritklubb utomlands: AC Milan.

Hur ser det ut i truppen rent allmänt?
– Rent allmänt ser det bra ut. Vi är en tunn men väldigt stark trupp som jag har stor tilltro till. En fin mix av rutinerade spelare och unga talanger.

Hur ser era träningsförhållanden ut när det kommer till tillgång på konstgräs, tider, gym och så vidare?
– Vi har egen konstgräsplan, samt tillgång till gym på annat håll så det funkar hur bra som helst.

Finns det någon tränare som du har hämtat inspiration från när det kommer till att hålla i träningar rent generellt – och i så fall vem?
– Jag jobbar enbart utifrån egna erfarenheter och utnyttjar min rutin som fotbollsspelare.

Hur mycket av träningarna i januari handlar om spel – och hur mycket om ren fysträning, i ert fall?
– 50/50 skulle jag nog säga. När det är fotbollsträningar fokuserar vi mycket på passning/mottagningar och att klara av det i högt tempo. Sen har vi många härliga backar här på höjden i glumslöv som spelarna kommer få känna på inom kort.

Hur ser de närmsta träningarna ut i detalj? Är det kvadraten i fem minuter, fritt spel i en timme och sedan bärs i bastun – eller konkreta fys- och teknikpass?
– Vi vill gärna ha stor variation under träningarna och inte samma övningar gång på gång. Vi letar ständigt upp nya övningar och sen kommer vi på en hel del själv. Utgår mycket ifrån vad jag själv gillade när jag var aktiv.

Intensiteten på försäsongen varierar naturligtvis från lag till lag och från division till division. Hur hårt kan du pressa dina spelare i den frågan och finns det en dialog mellan spelare/tränare?
– Vi var för dåligt tränade rent konditionsmässigt förra året, det kommer inte upprepas detta året. Jag vet vad spelarna klarar av och hur långt jag kan pressa dem. Tjejerna är införstådda med att det kommer krävas ett hårt jobb! Inte alltid kul men viktigt!

På den gamla goda tiden var det knickers, grusplaner och stora sår längs låren som ledde till att man vaknade dagen efter med lakanen fastklibbade i allt var. Kan du sakna det eller är det bara vi som är nostalgiska och tycker att det var karaktärsbildande?
– Saknar inte skrubbsåren men det är något speciellt med att spela på en frostbiten grusplan!

En del klubbar unnar sig träningsläger. Om det inte går utomlands så kanske på annan ort för att få ihop den sociala biten. Hur viktigt är just det?
– Det är viktigt tycker jag. Funkar man bra socialt som grupp tror jag det blir mycket enklare att samspela ute på planen. Sammanhållning är a och o. Också att få in de nya i truppen, att umgås utanför planen gör mycket.

Vilket är det bästa träningslägret du varit på och varför?
– Det får väl bli Spanien, fint väder och en fotbollsstad som Barcelona! Väldigt fina träningsförhållanden och anläggning.

Avslutningsvis. Efter fyra stenhårda försäsongspass under en vecka – vad unnar du dig då när du slår dig ner i soffan?
– En kebabpizza.

Foto: Glumslövs FF

Filip Olsson återvänder till Glumslövs FF – ”En underbar spelare att ha i sitt lag”

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2