skanesport_desktop-panorama-1

Motor

Joel Eriksson och Tom Dillmann blir reserv – och testförare för Jaguar TCS racing

Jaguar TCS Racing har idag meddelat att svensken Joel Eriksson och fransmannen Tom Dillmann kommer att vara reserv-, test- och simulatorförare för det brittiska racingteamet i årets upplaga av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet.

Tom och Joel kommer att fokusera på simulatorn i Oxfordshire och testning av den lättare, snabbare och effektivare Jaguar I-TYPE 6, för att säkerställa dess konkurrenskraft.

Eriksson tävlade i Formel 4, det europeiska Formel 3-mästerskapet och DTM innan han deltog i sitt första Formel E-rookietest i Marrakech för DS Virgin Racing 2018. 24-åringen utsågs därefter till officiell test- och reservförare för Dragon Racing 2019 och deltog i sitt andra rookietest. Han debuterade i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2021 för Dragon Penske Autosport och körde de sista sju loppen i säsongen.

33-årige Tom Dillmann har varit en viktig medlem av Jaguar TCS Racing de senaste två säsongerna och fortsätter med det brittiska racingteamet i Gen3-eran. Dillmann har tävlat sedan början av 2000-talet och har deltagit i cirka 300 lopp. Han har bland annat krönts till mästare i Formel V8 3.5-serien 2016 och i tyska Formel 3 2010. Dillmann har tävlat i 23 ePrix sedan 2017 med Venturi- och NIO Formel E-teamen.

Reserv- och testförarna ansluter sig till den formidabla duon bestående av Mitch Evans och Sam Bird som tillför värdefull kontinuitet för Jaguar TCS Racing-teamet.

– Jag ser verkligen fram emot att vara reserv- och testförare för Jaguar TCS Racing-teamet. Jag har testat Jaguar I-TYPE 6 i simulatorn och det är en tydlig skillnad mellan Gen2 och Gen3 – både teknologiskt och prestandamässigt. Teamet har gjort väldigt bra ifrån sig under de senaste två säsongerna och jag hoppas kunna hjälpa Mitch, Sam och ingenjörerna att nå nya höjder den här säsongen säger Joel Eriksson i ett pressmeddelande.

– Jag är glad över att få fortsätta tillhöra Jaguar TCS Racing-familjen. Efter förra säsongens rekordpoängskörd, i kombination med utvecklingen och debuten av den nya I-TYPE 6, ser jag verkligen fram emot att hjälpa till att kämpa om segern säger Tom Dillmann, reservförare för Jaguar TCS Racing.

– Alla på Jaguar TCS Racing är glada över att välkomna Joel som en av våra reserv-, test- och simulatorförare. Han har verkligen imponerat på oss så här långt med sitt simulatorarbete. Joel har dessutom nått många anmärkningsvärda framgångar inom motorsporten och har en stark juniorkarriär i ryggen, så det är fantastiskt att han blir en del av teamet. Vi ser fram emot ett nära samarbete säger James Barclay, teamchef för Jaguar TCS Racing.

– Vi i Jaguar TCS Racing-teamet är måna om kontinuitet och Tom bidrar i hög grad till den önskvärda stabiliteten. Han har varit en viktig del av teamet och hjälpt oss att uppnå våra två bästa Formel E-säsonger hittills. Vi vet att Tom kommer att fortsätta bidra med hårt arbete och stor beslutsamhet för att föra teamet framåt i säsong 9 och den nya Gen3-eran.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2