skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK Malmö

Norsk skyttekung klar för HK Malmö – ”Var en dragkamp med flera klubbar”

HK Malmö rustar för framtiden.
Playmakern Truls Grøtta som signerat ett kontrakt med klubben över de kommande två säsongerna. Truls kommer närmast från Norska Halden Topphandboll som ligger på femteplats i norska ligan.

I Halden har Truls varit den tydligast lysande stjärnan under flera säsonger. Han leder denna säsongen både skytteligan och assistligan och har under hösten varit uttagen i det norska Rekruttlandslaget som är Norges motsvarighet till det svenska ligalandslaget.
Sportchef Robert Månsson:
– Jag är såklart väldigt nöjd med att Truls har valt HK Malmö. Det är en riktig spetsvärvning som kommer göra ett stort avtryck i Handbollsligan. Truls är en explosiv spelare med en mycket fin spelförståelse som har gjort en strålande säsong i den norska ligan. Det har varit en dragkamp med flera klubbar och det känns oerhört bra att Truls spelar i rödsvart de kommande säsongerna!
Nyförvärvet själv:
– Jag har hört väldigt mycket positivt om Malmö, så jag är väldigt glad för möjligheten till att representera HK Malmö kommande två säsonger. Robert och Björn har lagt fram en god plan for framtiden, som har övertygat mig om at jag kan få en fortsatt fin utveckling som spelare i HK Malmö.
Tränare Björn Sätherström:
– Vi är väldigt glada att Truls väljer HK Malmö. Han har egenskaper både på och utanför banan som vi kommer få mycket nytta av. I processen och samtalen med honom har det känts helt rätt. Ser fram emot att få samarbeta med Truls i Malmötröjan.

Är Kristianstad verkligen stort nog för två lag?

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2