skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyNyheter

Positivt hos Malmhaug IBF:s damer – ”Hade inte kunnat förvänta oss så mycket mer som nykomlingar”

Hallå där…Jesper Steen, Jesper Landén och Åsa Andreasson i Malmhaug IBF Dam i division 1.

Hur går tankegångarna efter 13 spelade omgångar? 
– Det har varit en positiv inledning där vi som nykomlingar har fått med oss en bra poängskörd vilket vi såklart är nöjda med. Finns egentligen inte så mycket negativt, men ska man nämna något så är det kanske att vi släppt in lite för många mål.

Är ni nöjd med hur det sett ut både spelmässigt och antalet inspelade poäng hitintills?
– Spelmässigt så började vi med att följa den spelidé som vi tänkte oss men blev kanske lite offensivare än planerat vilket ledde till fler insläppta mål än tänkt, men det är något vi jobbar på. Med det sagt så är vi nöjda med poängskörden och vi hade inte kunnat förvänta oss så mycket mer som nykomlingar.

 

 

Hur ser det ut i truppen? Har det tillkommit eller fallit ifrån någon?
– Har haft några spelarförluster. Ett par som valt att lägga klubban på hyllan och ett par långtidsskador. Jobbar ständigt på att spetsa till truppen och har lyckats få in några nya tjejer inför sista halvan av säsongen.

Något av era motståndarlag som har imponerat på er?
– Vi säger som alla andra och är imponerade över att Munka gör det som förväntades och toppar tabellen med enbart vinster.

Vilka förväntningar och förhoppningar har du på er bandysäsong 2023?
– Förväntningen är att vi ska fortsätta att utvecklas som lag och förhoppningsvis så gör vi en lika bra sista halva av säsongen som den första.

Avslutningsvis, vilken av era kvarvarande seriematcher tror ni kommer att bli vårens svåraste eller tuffaste match för er del?
– Munka hemma blir givetvis den svåraste och tuffaste matchen vi har kvar, men det hade varit roligt att vara det första laget som lyckas att ta poäng mot dom.

Något övrigt ni vill ta upp – någon nyhet ni redan nu vill dela med er av?
– Har två nya spelare vi kommer presentera inom kort, håll utkik på Facebook!

Foto: Malmhaug

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2