skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoIS

Vincent Sundberg: ”Måste våga utmana”

Vincent Sundberg börjar hitta rätt, både på och utanför plan. Men förbättringspotential finns.
– Jag har aldrig haft ytterinstinkterna, det måste jag träna på, säger han.

I november provspelade Vincent Sundberg med Landskrona BoIS. En dryg månad senare presenterades han som BoIS första nyförvärv. 18-åringen från AIK börjar hitta rätt i sin nya stad.
– Jag tycker att allt har gått bra hittills, allt flyter på. Jag har fått ett bra välkomnande och börjar komma in i laget. Vi har hittat alla möjliga lösningar på olika frågetecken. Lite med tvätt, hur vi tar oss till IP och mat. Allt det har Landskrona hjälp till med, det har varit jättebra, säger Vincent Sundberg.

Tillsammans med ett annat nyförvärv – Kofi Asare – bor Vincent Sundberg på campingen i Borstahusen.
– Jag har flyttat hemifrån en gång innan, till Solna. Som ligger en timme från mitt hus. Men man saknar familjen lite. Men det är sånt man får vänja sig vid om man vill bli fotbollsspelare.

Vem umgås du med utanför fotbollen?
– Jag bor ju med Kofi, så det blir mycket Kofi. Jag har varit hemma hos ”Ousi” (Ousmane Diawara) någon gång också och kollat match och spelat FIFA.

Tar han dig på FIFA?
– Nej, svarar Vincent Sundberg tveksamt och skrattar.

Vincent Sundberg och Kofi Asare kommer bra överens gällande vardagssysslorna, enligt den förstnämnde. Vincent Sundberg står för maten medans Kofi Asare diskar.
– Den rätten som jag har gjort mest är väl lax med pasta och dillsås.

I lördags gjorde ytterbacken sin första match i Landskrona BoIS. Likt många andra spelare fick han spela 45 minuter i träningsmatchen mot Trelleborg.
– Det var helt okej, det var godkänt. Jag tyckte det var ganska bra defensivt men offensivt har jag mycket mer att ge, jag måste våga utmana lite mer och bara köra mer framåt.

Skiljer sig BoIS spelsätt mycket från vad du spelat tidigare?
– Det skiljer sig litegrann. Jag har alltid varit en högerback i en fyrbackslinje. Nu är det oftast wingbacks. Det har varit skillnad. Utmaningar är just det offensiva, att utmana och sånt. Jag har aldrig haft ytterinstinkterna, det måste jag träna på.

Foto: Bildbyrån

Provspelaren imponerad av klubben: ”Har gillat intensiteten och BoIS spelsätt”

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2