skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotboll

Bea Sprung: ”Vi ska vinna allsvenskan och cupen”

Bea Sprungs målsättning är klar. Samtidigt vill hon ta kliv och hyllas av tränaren.
– Hon är outstanding, det finns inte en sekund på plan då Bea inte vill vara delaktig, säger Renée Slegers om mittfältaren.

Uppehållet är över. FC Rosengård är tillbaka i träning.
– Det är kul så klart att vara igång igen, man har längtat efter detta. Det är skönt att vara tillbaka, säger FC Rosengårds mittfältare Bea Sprung.

Efter en intensiv säsong med många matcher kom uppehållet lägligt för FC Rosengårds tonåring.
– I början återhämtade jag mig och vilade. Sen har vi haft program som vi kört med mycket styrka och löpning.

Har du tränat på något speciellt?

– Det har blivit mycket löpning.

I fjol noterades Bea Sprung för fjorton matcher i allsvenskan, året innan spelade hon i åtta. Nu vill hon ta nästa steg.
– Jag vill hela tiden utvecklas, det känns som jag har tagit steg varje säsong. Förra året fick jag starta en del matcher, målet den här säsongen är att starta och spela ännu mer och bidra till laget. Sen är målet att vi ska vinna allsvenskan och cupen och spela i Champions League.

På måndag åker laget till Estepona utanför Marbella på träningsläger i en vecka. Inga matcher står på schemat, bara träningar. Det är Bea Sprungs första träningsläger med FC Rosengård.
– Det ska bli skönt att förhoppningsvis komma till värmen. Att träna på och komma i form tills matcherna börjar. Och att få ihop gruppen, vi har några nya spelare som ska komma in bra i gruppen, säger hon.

Mittfältaren drömmer om att representera Sveriges A-landslag och att spela i någon av europas största klubbar, Skånesport frågar Bea Sprung om det är någon specifik klubb.
– Nej inte riktigt, det finns många bra klubbar som jag hade kunnat tänka mig spela för.

Bea Sprung hyllas av sin tränare Renée Slegers.
– Hon är en speciell spelare. Hon är outstanding, det finns inte en sekund på plan då Bea inte vill vara delaktig. Hon är ung och har mycket mer att ge, hon hade lite otur med ett överbelastat knä i höstas. Hon kan bidra mycket med hennes intensitet och teknik.

FC Rosengårds tränare Renée Slegers.

Vad har du för förväntningar på henne?
– Hon har varit i vår miljö ett ganska bra tag så jag hoppas hon kan ta nästa steg i gruppen och ta ännu mer plats och ansvar. Och sen ska vi hjälpa henne i beslutsfattandet. Men hon ska framförallt ta mer plats, säger Renée Slegers.

Foto: Bildbyrån

Ur ordförandens perspektiv – Håkan Wifvesson i FC Rosengård

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2