skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotboll

FC Rosengårds tränare: ”Det sprutade energi”

Energirikt på första träningen. FC Rosengård sätter höga krav på sig själva inför säsongen.
– Det förväntas att vi vinner grejer, säger tränaren Renée Slegers.

Under onsdagen gjorde FC Rosengård sitt första träningspass under 2023. Lite senare än alla andra, men det har sin förklaring.
– Eftersom vi spelade långt in i december behöver spelarna tid att återhämta sig. Vi började lite senare än alla andra. Det är en kompensation för att vi körde lite längre, säger FC Rosengårds tränare Renée Slegers.

Hur var det att köra igång igen?
– Det sprutade energi, det var jätteroligt att se alla och börja jobba igen.

FC Rosengård har förstärkt med tre spelare. Renée Slegers är nöjd med truppen.
– Truppen ser jättebra ut. Vi har fått in tre spelare som vi verkligen ville få in som har kvalitéer och egenskaper som gör att vi förhoppningsvis får nya impulser. Jag sa till dem: allt som ni har gjort i era andra klubbar ska ni fortsätta göra här, det är det vi vill få in.
– Vi är rätt nöjda, vi vill inte bli för många. Vi var 26 förra året, nu ligger vi på 24. Vi tycker att det ser väldigt bra ut, sen är fönstret fortfarande öppet. Vi får se om det händer något mer, säger Renée Slegers.

Två år i rad har FC Rosengård blivit svenska mästare. Kravbilden har inte sänkts. Renée Slegers lag vet vad som väntar.
– Vi sa det idag, vi vet vad som förväntas av oss. Det behöver vi bara säga en gång, det förväntas att vi vinner grejer. Vi kommer ha fokus på hur vi ska vinna. Det finns många delar där vi kan bli bättre.

På måndag åker laget till Spanien på träningsläger i en vecka. Men någon match nere i Estepona utanför Marbella blir det inte. Renée Slegers ser andra fördelar.
– Att gruppen får spendera mycket tid tillsammans, både spelare och ledare. Vi kommer sitta med individuella samtal och det kommer bli många träningar. Vi kommer gå igenom vår spelidé lite mer i detalj, säger hon.

Foto:Bildbyrån

Bea Sprung: ”Vi ska vinna allsvenskan och cupen”

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2