skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Sponsorn Helle Möller Söderberg: ”Viktigt för oss att jobba med föreningar som satsar på barn och unga och försöker ha en inkluderande verksamhet”

Namn: Helle Möller Söderberg
Företag: Fot & Skospecialisten by SOL
Länk: www.fotsko.se

Först och främst. Berätta om ditt företag och din roll i det?
– SOL grundades 1994 som leverantör av ortopedtekniska hjälpmedel till Malmöhus Läns Landsting. 2008 öppnade vi vår butik och klinik på Hälsovägen 1 i Helsingborg för att skapa större tillgänglighet till kvalificerad hjälp för alla med större eller mindre besvär utan remiss. Vi har stort fokus på fotrelaterade besvär och gör många gång och löpanalyser, som ofta resulterar i individuellt tillverkade skoinlägg och hjälp att hitta bra skor. Vi tillverkar allt på plats och har väldigt lång erfarenhet inom ortopedteknik. Givetvis ger vi också goda tips och råd för hela kroppen och har ett stort sortiment av knä, ankelortoser mm.

Vilka skånska föreningar stöttar ni idag och vilken historia har ni som sponsorer till föreningslivet?
– Vi har en lång historia av att jobba nära idrottare som av naturliga skäl ofta behöver hjälp med inlägg eller annat. Väldigt många även barn får ofta överbelastningsskador och vi jobbar givetvis även för att förebygga skador om vi ser uppenbara biomekaniska utmaningar. Vårt första sponsoravtal ingicks med HIF slutet på 90-talet och det löper fortfarande. Idag är vi även partner till FCH, Eskilsminne, IFK Helsingborg och Landskrona BoIS. Tidigare har vi stöttat Stattenas damlag och HTK. Vi stöttar flera andra föreningar som t.ex OV med mindre bidrag.

Förutom den ekonomiska stöttningen – hur mycket följer ni era föreningars verksamheter?
– Följer dem nära och går t.ex gärna på matcher för att följa spelarna och deras utveckling, samtidigt som vi har en löpande dialog med både klubledning och fysteam. Det är viktigt för oss att jobba med föreningar som satsar på barn och unga och försöker ha en inkluderande verksamhet.

Föreningslivet har på relativt kort tid i betydligt högre utsträckning börjat arbeta med affärsnätverk. Hur tycker du att dessa fungerar i praktiken?
– Tycker att det fungerar bra. Det är en bra möjlighet att kunna knyta kontakter och få upp ögonen för alla spännande engagerade företagare som finns i vår region.

Hur ser du generellt på föreningslivets betydelse i samhället i den samtid vi lever i?
– Otvivelaktigt är detta väl en av det viktigaste faktorerna för att fånga upp barn och unga tidigt i livet och få dom att växa och hitta vänner och gemenskap. På samma sätt är det en viktig pusselbit i alla åldrar för att undvika utanförskap, så det är med stor besvikelse och förvåning att man ser hur relativt lite föreningslivet prioriteras från regionen och stadens sida och hur svårt föreningarna har för att fä hjälp med t.ex. bättre faciliteter eller hjälp med lokaler.

Avslutningsvis, Vilken idrottskarriär drömde du om när du var liten?
– Utförsåkning och segling var mina passioner, men jag drömde aldrig om att det skulle bli min karriär.

Foto: Privat

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2