Unik genomgång: BoIS-spelarna som sötsaker
Vad vittnar egentligen om den sanna karaktären hos människor?
Exakt. Den inre sötsaken.
Skånesports samlade redaktörer har därför, i rollerna som legitimerade beteendevetenskapsamatörer, tagit fram facit.
Följande är Skånesports egna tolkningar av spelarnas som sötsaker. De har själva ingen som helst talan.
Amr Kaddoura
Bulle-med-bulle – mer Landskrona kan det inte bli. Arraksboll i en frasig fralla – bageriernas svar på pyttipanna. KAN inte gå fel.
Svante Hildeman
Schwarzwaldtårta. Vansinnigt komplex och samtidigt vacker att titta på. Sprödhet med marängbotten kompletterad med tung grädde i samma moment.
Johan Rapp
Klassisk semla. Stabilitet (vetebröd och mandelmassa) och elegans (formad grädde med en välkammad topp) i samma produkt. Man blir aldrig besviken så länge de inte börjar experimentera.
Jacob Perelman
Wienerbrød med smält choklad, en en deciliter vaniljkräm, två klasar druvor, en näve skogsbär under gelatin.
Edvin Dahlqvist
Gustav Adolf-bakelsen till tonerna av Håkan Hellström sippandes på en ljummen pucko.
Philip Andersson
Mormors nygräddade kanelbullar serverade med kall mjölk. Tryggt och stabilt.
Alexander Tkacz
Julknäcken. Seg och hård på samma gång, men aldrig omodern.
Melker Jonsson
Lösgodis från Pressbyrån Narvavägen för 250kr/kg. Är man Djurgårdare så är det ”Minst prisvärt vinner” som gäller.
Erik Hedenquist
Surdegskardemummabröd som han bakat själv naturligtvis och haft på jäsning sedan studenten – och använt Kofi Asare som smaktestare.
Jesper Strid
En klassisk croissant. Alla som satt i sig några sådana från patisseriet i Staffanstorp, och det räknar vi med att Staffanstorpspojken Jesper gjort, kan identifiera sig med smör och mördeg. Sedan är han ju marginellt större än en sådan också.
Vincent Sundberg
Må ha svart bälte i lax med pasta och dillsås, men kommer man från Solna är det väl en påse nötter man gnager mest på till vardags? Så kanske kanderade mandlar?
William Ondrejka
Ett äpple kanske? Det var ju nyss som han hade fruktstund på dagis.
Alec Brandt Erlandsson
En BoIS-Bomb. Två liter vaniljglass, värmd i micron för en sekund, och sedan dränkt i chokladsås. Mittbakskäk. Funkar både som förrätt, huvudrätt eller efterrätt.
Adam Egnell
Crème brûlée. Till synes hård på den tunna ytan, men oerhört komplex och delikat under skalet.
David Edvardsson
Två paket dextrosol druvsocker. Han människan någonsin stått sill?
Max Nilsson
Kladdkaka med vispad riktig grädde, back to basic, Hässleholmstylée. Alltid 50 gram mer smör än receptet säger och två minuter mindre i ugnen.
Emil Lindeman
Crepes. Man kan tro att det är en vanlig pannkaka, men har man internationell spetskompetens kan det ju inte heta pannkaka.
Robin Dzabic
Baklava cheesecake – jebote!
Lukas Sunesson
Kakbuffé. Har man en svaghet för USA så har man buffé i blodet.
Ousmane Diawara
En pistagemuffin med topping i form av fyra sorters grädde, tre vimplar, en flagga, en miniatyrhipster som med hjälp av ett batteri säger ”Ey bror” en gång i minuten, glittrigt strössel och ett tomtebloss. Går förmodligen inte att äta, men snyggt och framförallt sjuuuukt modernt bror.
Melker Widell
Gräddtårta från Billeberga Stenugnsbageri. Kvalitet rakt igenom med lokal touch.
Camil Jebara
Morsans kardemummaknyten. Vi har allt hört om hennes förträffligheten i köket och mamma ska ha all cred.
Sam Hegdahl
Chokladmaräng. Svartvit in i själen och väger runt 80 gram.
Kofi Asare
Vad som helst som Hedenquist bakar. Kanske bröd med lite extra smör på.
Billy Magnusson
Prinsesstårta. Förutsägbar men ändå älskvärd. Symboliserar trygghet och tradition.
Max Mölder
En kopp te med mazarin. Safety först, långa bollar på tomma ytor, högerbackstylée.
Thomas Kozma
Vaniljsås på tertrapak. Gärna med skruvkork, så man kan dricka direkt ur förpackningen.
Sebastian Ceder
En sockerfri rawbar gjord på dadlar, utspätt vatten och proteinpulver. Sväljes helst hel med ångest.
Amir Jakirlic
Två energidrycker på långurk, gärna av ett okänt märke direktimporterat från Kina som bara går att köpa på flak mot ett speciellt lösenord i källaren på Roro Livs. Sitter man uppe och klipper matchsekvenser hela nätterna behövs rätt ”mineraler”.
Lars Persson
Kaffe på bit. Helst ensam på en fjälltopp.
Jonny Karlsson
15 stycken piggelinshot klockan 04.55 med Michel Ekbergs företagskort.
Erik Edman
Gårdagens munkar för halva priset på Lidl. Ska man fynda så ska man.
Goda nyheter för Landskrona BoIS-supportrar – Skånesport storsatsar
Kontaktuppgifter:
Christoffer.ekmark@skanesport.se