skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Teo Sandahl i Skanör Falsterbo IF: ”Målet är att slå Mikael Ahrtzings rekord i antalet matcher som ligger kring 500+”

Hallå där… Teo Sandahl i Skanör Falsterbo IF.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Har tyvärr haft en hjärnskakning nu under vintern, så det har inte blivit så mycket träning. Börjar dock komma tillbaka så smått nu, så det ska bli skönt att få upp flåset igen.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat? Ditt nuvarande lag och position?
– Jag har varit trogen Skanör-Falsterbo IF sedan jag var sex år gammal. Kommer förmodligen också avsluta min karriär där. Målet är att slå Mikael Ahrtzings rekord i antalet matcher som ligger kring 500+.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Trivs att vara den sittande innermittfältaren, att få mycket boll och leverera den vidare. En match med mycket bollinnehav är mumma för mig!

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Möjligheterna för laget ser faktiskt ganska bra ut i år. Har en stor trupp med många unga och hungriga spelare blandat med lite äldre och mer rutinerade. Får vi bara ihop allt så kan vi nog vara med och slåss uppe i toppen.

Vad gör du i det civila? Plugg/jobb?
– Är färdigpluggad och jobbar nu på SEB här i Malmö. Utöver det umgås jag mycket familj och vänner och spelar även en del padel. Fick min hjärnskakning från padeln, så sporten är farligare än vad den ser ut! Får bli en Petr Cech-hjälm hädanefter.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Brukar bli pasta och vatten, inget märkvärdigt. Sedan kanske man lyxar till det med någon energidryck då och då. Det är vår hus-dj, Putte, som står får musiken. Han har en förkärlek till skånsk folkmusik, vilket man inte kan klaga på!

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Den är inte svår alls, Didrik Lindell. Han gör det han är bäst på, avgör med en iskall straff rätt upp högre krysset. Tror faktiskt att Didrik Lindell är den spelare som har gjort flest straffmål i SFIFs historia!

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Hmm, svår fråga. Utöver Möllenello (Möllevallen), så får jag nog säga Västra Ingelstads gräsplan. Brukar vara en välskött matta!

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Markus Rosenberg! Han bor ju bara 15 min bort med bil, så vi får se vad styrelsen kan göra åt det… Fast drömvärvningen hade varit att få tillbaka vår superstjärna, Sebastian Kellgren, som för nuvarande spelar för Lilla Torg.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– I ett varmt avkopplande bad!

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close