skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Benjamin Holmgren Kervall: ”IF Lödde är mogen för att ta steget upp till div 2”

Hallå där…Benjamin Holmgren Kervall i IF Lödde.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Formen är bra! Den är alltid bra. Men i år är den extra bra med tanke på hur tidigt vi startade upp. Det har såklart varit en stor fördel att få träna på som vanligt.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat? Ditt nuvarande lag och position?
– Kort vända i Landskrona BoIS vid 14-15 års ålder. I övrigt har jag spelat i Lödde hela livet. Varit mittfältare alla A-lagsåren fram till för tre år sedan då det var dags att ta det klassiska steget bak i banan som mittback. Där har jag blivit kvar.

I helgen spelade ni er första match i Svenska cupen. Motståndet var IK Sirius som vann matchen med 1-0. Berätta om matchen.
– En väldigt rolig match att få spela. Mycket känslor både före, under och efter matchen. Tycker vi gör allt det vi pratat om innan, tummar inte på nånting. Samtliga i laget gör en bra insats och det krävs mot ett sådant motstånd. Besvikelsen var stor precis efter men mattades av något efter hand. Jag vill vinna alla matcher vi spelar, men vi måste också vara realister och klappa oss på axeln efter en bra insats trots förlust. Det var ju till och med så Sirius sprang ner till hörnflaggan i slutet och höll bollen där – det måste vi ta som en komplimang.

Nu på söndag spelar ni er andra match i Cupen, även den på hemmaplan. Örebro SK kommer på besök. Hur kommer ni att ladda inför matchen? Era chanser till att besegra Örebro?
– Uppladdningen blir som vanligt med bra träningar under veckan, dricka mycket vatten och äta bra. Precis som med Sirius så har vi bra koll på Örebro. Matchplanen blir densamma, där vi är kompakta bakåt och förvaltar lägena framåt. Cupen är viktig och vi kan vinna alla matcher, det är inställningen vi måste ha annars är det kört innan matchen börjat.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021 i seriespelet?
– Brukar vara optimist och det är jag även detta året. Vi har en bra trupp med en bra mix äldre/yngre. Klubben är mogen och har varit mogen ett tag nu för att ta steget upp till div 2. Det är upp till oss på plan ifall det blir så eller ej.

Vad gör du i det civila?
– Jobbar som säljare/support på ett företag här i Lödde, vår huvudsponsor Gavatec.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Rutinen är som jag nämnde tidigare mycket vatten och en rejäl frukost, samt en bra lunch när det hinns med. Inte så mycket musik i lurarna, hellre en bra podd.

Det står 2-2 i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Den enda jag på rak arm kommer på som har avgjort en match för oss i sista spelminuten är Nils Runnberg, men det är några år sen nu. Men vi tar ändå Nils. Heja Nils!

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Landskrona IP ligger varmt om hjärtat. IFÖ Bromöllas idrottsplats har jag alltid gillat. Och jag minns att jag gillade Ekets när vi hade dem i premiären för en massa år sen. Bara en brant backe typ och så en plan.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Jag har jagat Gustav Edén rätt så mycket. Hade varit kul att få tillbaka honom. Sebastian Crona en annan hemvändare man håller tummarna för.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Mys med sambon och hunden är bästa avkopplingen.

Foto: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2